Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Konyaspor için uzun sürdü!

Konyaspor için uzun sürdü!

Ben öncelikle Pazar günü İstiklâl caddesindeki haince gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır  ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimi belirterek başlamak istiyorum.

Böylesine kötü ve buruk bir günde Konyaspor, son haftalarda hızla yükselen Kayserispor gibi bir rakibi deplasmanda mağlup ederek Dünya Kupası maçları için verilen yaklaşık bir buçuk aylık sürece moralli girdi.

Galibiyet alamama serisine ve içerideki puan kayıplarına rağmen alınan bu 3 puan ile sıralamada kendini 4. sıraya attı. Bu arada saldırı nedeniyle ertelenen Beşiktaş-Antalyaspor maçının sonucuna göre Konyaspor’un bu sıralamadaki yeri bir basamak değişebilir ya da 4. sıradaki yerimizi inşallah koruruz.

Kayseri maçının analizinden ziyade ilk 14 haftalık süreçte yaşanan inişli çıkışlı performansla alınan veya ‘bu maçı alırız’ dediğimiz maçlarda kaybedilen puanlara değinmek istiyorum.

Konyaspor sezon başında çok iyi bir oyun ve performans ile ilk 6 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlikle 14 puan toplayarak 6. haftaya lider olarak girdi. 7. hafta oynanan Galatasaray maçında alınan 2-1 lik yenilgi sonrasında neler oldu bilemiyorum ancak sonraki 7 haftada elde edilen 4 beraberlik, 1 mağlubiyet 2 galibiyet var. Yani alınan 10 puandan bahsediyorum. Aslına bakacak olursak, ilk 7 haftada 14, sonraki 7 haftada 10 puan, bütün takımlar açısından son derece zor geçen bir sezonda iyi.

Oyun anlamında bir ara bocaladığımızı ama buna rağmen yine 1-0’lık galibiyetlerle idare ettiğimizi düşünüyorum. Bunun nedenini de Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığımız Bate Borisov gibi bir takımı eleyip, ismini bile ilk kez duyduğumuz Vaduz’a hem de Konya’da alınan ağır yenilgi ile elenmenin pozitif giden bütün enerjinin psikolojik olarak negatife dönmesine bağlıyorum.

Elenme sonrasındaki kazanma arzusu, hırs ve oyun disiplininden birşey kaybetmeyen Konyaspor, sadece özgüvenini yitirdiği için böyle bir bocalama dönemi geçirdi. İlhan hoca başta olmak üzere bütün yönetim ve teknik ekip, kaybolan özgüveni son bir kaç hafta içerisinde yavaş yavaş yerine getirmek üzere olduğunu söyleyebilirim.

Beni ise en çok acıtan Kasımpaşa beraberliği ve Gaziantep yenilgisi. Antalya maçını da dahil edebiliriz ama sonuçta deplasman beraberliği olduğu için fazla önemsemiyorum ancak Kasımpaşa’ya verilen 2, Gaziantep’e verilen 3 puan gerçekten beni derinden üzdü. Şu anda 24 puanın üzerine bu iki maçta alınması gereken 5 puanı da eklersek liderin 1 puan gerisinde 2.sıradaydık.

Neyse yol kazası diyerek Dünya Kupası arasına girdik. İş bu bir buçuk aylık aradan sonraki  süreçte neler yapacağımıza bağlı. İnşallah yine ilk 3 olur ve üzerine bir de Türkiye Kupası olur diyerek başka bir konuya geçmek istiyorum.

Hakemler… Özellikle Konya’da oynanan Gaziantep maçındaki rezaletin kasıtlı ve bilinçli olarak atanan Çağdaş Altay ve VAR Hakemi Hakan Ceylan dışında Kasımpaşa maçındaki, Antalya deplasmanındaki VAR dahil bütün hakemlerin Konyaspor’dan puanlar çaldığını düşünüyor ve ulusal spor kanallarında yorum yapanlar dahil, Konya’da tanıdığım birçok spor adamıyla aynı fikirde olduğumu belirtmek istiyorum.

TFF ile MHK hem sahada hem de Riva’daki vatandaşlar ekran başında neler izliyor bilemiyorum ancak Konyaspor’un maçını izlediklerini zannetmiyorum. Ya da izliyorlarsa da geçen yılın başarılı olmuş bir takımını frenleyip, birilerin dışarıda kalmaması gerektiği için aman Konyaspor yine birilerinin önüne geçecek bilinciyle operasyon çekildiğini, hatta bundan sonrada çekilebileceğini düşünüyorum. Bakın şunu da iddia ediyorum; Dünya Kupası arasından sonra ve ligin ikinci yarısında birçok Anadolu takımı hakemler yüzünden isyan edecekler. Hadi Konyaspor’un önünü kestiniz diyelim, Adana Demir ne olacak: Hadi onu da kestiniz, Kayseri gibi Alanya gibi takımları nasıl ekarte edeceksiniz onu da hep birlikte göreceğiz.

Konyaspor, biraz bocalama döneminin ardından bu dinlenme sürecinden sonra VAR dahil sahadaki hakemler konusunda sıkıntı yaşamazsa iyi yolda olduğunu, aranın ardından seyretmek istediğimiz Konyaspor’u görebileceğimizi söyleyebilirim. VAR ve AVAR’daki vatandaşlar unutmayın; Oradan kazandığınız parayı eve götürüyorsunuz. Yoksa götürmüyor musunuz?

Rahmetli Ahmet ÇALIK döneminde kaybolan oyun özgüveni, yerine birkaç hafta sonra tekrar geldi ama bana göre Konyaspor için bu biraz uzun sürdü.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi