Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Konyaspor’da doğrular ve yanlışlar

Konyaspor’da doğrular ve yanlışlar

İç sahada alınan Ankaragücü yenilgisi, bazı taşların yerinden oynadığını ve korkutan bir düşüşün habercisi olduğunu tahmin ediyorum.

Öyleki geçtiğimiz hafta yaşanan çok hareketli günlerin ardından gelen bu mağlubiyetin faturası yönetime kesilmiş gibi görünüyor. Maçın son zamanlarına doğru duymadığımız, görmediğimiz ve çok uzun yıllardır dile getirilmeyen yönetim istifa sesleri yükselmeye başladı.

Açıkçası maçın ardından sayın Özgökçen’in yaptığı basın toplantısındaki açıklamaları,  bana görede tatmin edici değildi. Ayrıca İlhan hoca’nın gönderilişindeki açıklamayı neden kendisi yapmadıda topu sayın Mustafa Göksu’ya attı onada anlam verebilmiş değilim. Neyse olan oldu. Yanlışları sıralamak gerekirse, Birincisi bir takımın hocası varken ve o hoca antremandayken “ kan değişikliğini uygun gördük yollarımızı ayırıyoruz” diyerek beklenmedik bir hareket asla kabul edilemez. İkincisi yine bir takımın başında hocası varsa ve bu hoca görevinin başındayken göz göre göre başka bir hocaya imza attırmak neyin nesi ? Üçüncüsü yeni gelen sırp hocanın “ takımın hocası var benim gelip imza atmam uygun olmaz” deme nezaketini göstermemesi, sorgulanması gereken bir konudur.

Çünkü bu tür ve buna benzer yanlışlar daha önce Aykut hoca ve Rıza hoca’nın da başına gelmişti. Neymiş şehirle uyum sağlanamamış. Böyle bir mazerete kimse inanmaz, inanmadıda zaten. Ha yönetimin doğru tarafı ise  kulübün menfaatleri doğrultusunda yaptığı transferlerin ucuz maliyetli olmasıydı. Ancak yukarıdaki saydığım üç yanlış bu doğruyu götürdü zaten. Ayrıca bana göre yanlışlardan biride takımdaki başarılı oyuncuların bonservislerini yüksek tutmaması. Örneğin Abdülkerim’in değeri asla ve asla kamuoyuna bildirilen rakamlar değildi. Yine gündemde olan Amir’in değeri 5 milyon olmamalı. Bakın Arda Güler diye bir isim var ve bu çocuk 15-16 milyonlardan transfer ediliyor. Madem kulüp menfaatleri ön planda, bu konununda ayrıca düşünülmesi taraftarıyım.

Bu yazdıklarımın Ankaragücü mağlubiyetiyle bağlantılı olmadığını tekrar belirtmekte yarar görüyor, hafta sonunda İstanbul’da Başakşehir karşısında oynanacak oyunu ve skor’u merakla bekliyorum.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi