Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

YAPILMAYAN TRANSFER Mİ? STADA GELMEYEN TARAFTAR MI?

YAPILMAYAN TRANSFER Mİ? STADA GELMEYEN TARAFTAR MI?

Nereden başlasam bilmiyorum. Üç puan için gidilen Alanya’dan hezimetle dönmenin üzüntüsü mü, 4-5 haftada kaybedilen puanlar mı, yoksa bu kadar puan kaybına rağmen hala 2.sırada olup, aradaki farkın eriyip gittiğine mi bilemedim. Kafam karma karışık oldu.

Fikstüre bakıyorum birkaç hafta sonra umutla beklediğimiz, puanlar alacağımız bir tablo çıkıyor. Geçmiş birkaç haftaya bakıyorum, ama Konyaspor üzerinden oynanan oyunlar nedeniyle geleceğe bakmak için açıkçası aynı umudu ve heyecanı yaşayamıyorum.

Hep karşıma tek bir yol çıkıyor. Hani taraftarlar veya halk arasında bir söz  vardır. O söz aklıma geliyor. Derler ya hesap kitap yok bam bam bam, demekten  başka bir yol gözükmüyor. Nasıl olacak derseniz şöyle izah edeyim. Aslında cevabı çok basit. Hakemleri de, rakibi de yeneceksin.

Neyse iş işten geçmeden ve takım son kredisini kullanmadan Galatasaray maçıyla başlayan bir seri yakalamak, hem oyuncuların özgüvenini yerine getirecektir, hem de kaldığımız yerden devam edebilme şansına bir kez daha sahip olacağız. Oyuncular isim bazında eleştirilebilir, özellikle Adil ve Musa, Konyaspor’un SOS verdiği haftalarda neredeyse gol kralı olup, kendi kalesine gol atarak veya attırarak takımına eksi katkıda bulunan oyuncular olarak dünya futbol tarihine geçecekler. Böyle bir negatif performans ve özgüvensizlik olamaz. Tamda bu bağlamda bugün sayın başkanın yaptığı basın toplantısına değinmek istiyorum.

Sayın başkanın konuşmalarından ve soru cevap kısmından bazılarını size aktarayım.

Benim en çok dikkatimi çeken maddelerden birincisi, Başkan konuşmasında transfer noktasında topu hocaya atması ile alakalı, ne dedi başkan, “ transferi hoca ile birlikte yapıyoruz, anlaştığımız oyuncular oldu ama hocamız takıma uyum sağlamayacağını belirtince bizde vazgeçtik.” demesi ortada bir çelişki olduğunun kanıtı.  Buradan da şu çıkıyor.

Demek ki hocanın istediği oyuncular değil, sizin belirlediğiniz oyuncular transfer gündemine geliyor sayın başkan. Peki soruyorum İlhan hoca isim bazında size transfer raporu verdimi ? verdi. O zaman neden Ahmet kardeşimizin yeri dolmadı ?

Bir başka maddede şunu söylediniz. “ Bu noktadan sonra teknik ekibe, bu takıma ve yönetime destek vermekten başka çaremiz yok.” Ben buradan şunu anlarım. Tamam transfer konusunda pişmanım ama şu andan itibaren bu takıma güvenmekten başka çaremiz yok. Demek ki sizde bir çaresizliğin içerisine düşmüşsünüz.

Ayrıca yine konuşmasında bir soru üzerine hakemler konusunda daha farklı zamanda, farklı mecralarda ve farklı şekilde dile getireceğiz dediniz. o zaman dilimi bugün değil de ne zaman, lig bitiminde mi ?

Eleştiriye açıksınız sayın başkan ama birazda ileriyi görmek gerekmiyor mu ? Tabi ki birçok artılarınızda var kulübün borcunu düşünerek diğer kulüplere nazaran daha az borcu olan kulüp olarak takdir edileceksiniz. Bende takdir ediyorum ve sizin açıklamalarınızdaki bir maddeye sonuna kadar katılıyorum. Bu takım lig ikinciliğine oynuyor, hatta birkaç hafta öncesine kadar şampiyonluğa oynuyordu ama tribünlerde 7-8 bin taraftar var. Konyaspor taraftarı bence de bu değil. Haftalardır sosyal medyada hatta yazılarımda belirtiyorum. Birkaç sene öncesinde bu stat full dolardı şimdi ne oldu ? kimse bana pandemi bahanesi uydurmasın, aşı olan 40 bin kişi yok mu koca Konya’da.

Bu düşüşün nedeni yapılmayan transfer mi, yoksa stada gelmeyen taraftar mı ?

Galatasaray maçıyla başlayacak yeni bir galibiyet serisi olması dileğiyle,

Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi