Ramazan Danış

Ramazan Danış

KÖPEK KATİLLERİ ARANIYOR

KÖPEK KATİLLERİ ARANIYOR

Cehenneme düşsem odun yaş diye bağırırım bu yazımda olduğu gibi.

Vicdansızlık arsızlık boyutuna ulaşmışta haberimiz yok.

Geçtiğimiz günlerde canice iki kişinin dilsiz bir cana yaptığı eziyet şekli içimizde derin yara açtı.

Elimi açtım yalvardım Allah’a ‘’YARABBİ SENDEN DİLEĞİM BUNU YAPANLARIN CANLARINIDA SEN AYNI ŞEKİLDE AL’’ diye.

Caniliği yapanlar birkaç hafta önce işe başlamış, yeni işe başlayan da ne cesaret bu olaya karışmış, uzaktan video çekilmiş, uzun bir süre bekletip bu şehrin Reis’i ağırlayacağı zaman servis edilmiş. Şimdi soruyorum bu yapılan habercilik mi hayvan severlik mi?

Keşke önce savcıya gidip gizli bir soruşturma açtırsa idi. Müdahale etmeyenler acaba yeni işe girdik bize bir şey olur mu diye mi müdahale etmedi? Yoksa caniliği yapanlar idarecilerimiz görmez diye mi yoksa idarecilere göz dağı diye mi bu cesareti bu zulmü gerçekleştirdi?

“Her kesin polisi vicdanıdır” diye çok sevdiğim bir söze atfen idarecilerin gözünden uzak bir yerde görev yapan cani sana sesleniyorum. Seni yönetenler şehrin merkezinde seni görmezler diye bunu yaptın ise sana şah damarından daha yakın olan ALLAH(cc) da mı görmez sandın.

Savcılık sonrası servis etse idi bunu servis eden kardeşim BASIN ÖZEL ÖDÜLÜNE veya Nobel’e adaylık bir iş yapmış olurdu.

Dedem rahmetli eskiden var olan Hotamış Gölünde kamış dererken “Bana dönüp bak yavrum al şu balçığı da güneşi sıva demişti. Sonra da oğlum güneş balçıkla sıvanmaz” dedi ve…

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK anlayışının yanı sıra CUMHURBAŞKANININ övgüsünü almış bir tesisi hedef aldırmak için bir CANA KIYMAK hangi insanlık kuralına sığar.

Görüntüleri zor da olsa içim sızlaya sızlaya tekrar izledim ve tekrar elimi kaldırıp ALLAH’a, “YARABBİ SİYASİ İKBAL UĞRUNA, HIRS UĞRUNA, LİNÇ ETMENİN YOLU Budur YADA REYTİNG KAPAYIM DİYE DİLİ OLMAYAN HATTAAA ALLAHIM SENDEN BAŞKA KİMSESİ OLMAYAN BU HAYVANLARA BUNU YAPAN VEYA YAPTIRAN HER KİM İSE ONLARIN CANINI AYNI ŞEKİLDE AL” diye dua ettim.

Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Hayvan barınağı 1997’de Halil ÜRÜN Bey’in Konya’mıza kazandırdığı bir tesis büyüdü de büyüdü. Her dönem gelen başkanlarında önceliği sokak hayvanları oldu.

Uğur İbrahim ALTAY başkan ise nirvana denilecek düzeye getirdi. İnkâr edenin gözü çıksın eskiden yaralı hayvanlar pikap araçların kasasına atılarak barınağa getirilirken, Dünya’da bir örneği olmadığını düşündüğüm CANBULANLARI hizmete soktuğunu hepimiz gördük. Yılda 1 milyon tona yakın mama almanın yanı sıra veteriner sayısını da artırarak kocaman bir tesise onlarca çalışana sahip bir barınak yerine barınma evini andıran bir yerde İKİ TANE KENDİNİ BİLEMEZE Mİ KIZAYIM YOKSA YAPTIKLARINI UZAKTAN İZLEYEN DİĞERLERİNE Mİ!

Aslında tam tam davulcularından korkmuştum. Reis bu kadar övüyor inşallah bu hizmeti karalayacak bir haber vb olmasın diye dua etmedim desem yalan olur. Belki başka yerde çekilmiş bir hayvana tecavüz vb bir karalama olabilir derken bu kadar canice olacağını tahmin etmek bir yana aklımın ucundan bile geçmemişti.

Birçok yerde bu olayı kınayan eylemleri görünce başka hayvanlar adına seviniyorum. İşini gücünü bırakıp hayvan haklarını savunan herkese selam olsun BAŞTA HAYVAN HAKLARINI HUKUKİ ZEMİNE OTURTAN CUMHURBAŞKANIMIZA…

Eğer 5199 SAYILI Kanun olmasa idi bugün o caniler ya serbest kalacaktı ya da toplumda infial yaratmaktan tutuklanacaklardı.

İKİSİNİN DE EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN BARO BURDA DEVREYE GİRMELİ...

Olay adliyeye intikal ettiği için bize söz söylemek düşmez ancak Sezar’ın hakkını vermezsek Sezar’a bu günahla gidilmez mezara, yiğidin hakkını yiğide vermezsek erlik nerede namertlik nerde…

Anında reaksiyon gösterip yetkilileri açığa alarak soruşturma başlatan olayı ört bas etmeden savcılığa suç duyurusunda bulunarak adı geçenlerin iş akitlerini sona erdiren UĞUR İBRAHİM ALTAY’a barınaktan 3 kedi 1 köpek sahibi olmuş bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Tavsiye olarak da daha önce birçok platformda dile getirdiğim, barınağın etrafına piknik alanı düzenlemesi yapılıp hayvan besleme imkânı olmayanların orada hem bir hayvanı sahiplenip sevmesi, bu vesileyle de barınağın herkesçe görülmesini sağlama teklifimi yineliyorum.

Şu an oraya giden hayvanseverleri ilerleyen zamanda aynı şekilde görmek istediğimizi yanlışa müdahale doğruya teşekkür etmeye davet ediyorum.

Yasayı çıkartan Reis, 5 yıldızlı hayvan tesisini yapan KONYA.

Buradan GEZİ çıkmaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Danış Arşivi