Altın 5764.011
BIST 10918.51
Dolar 42.5032
Euro 49.5591
Sterlin 56.7214
Burak Yiğit Akbıyık

Burak Yiğit Akbıyık

Uyan Konya, düşüyorsun!

Konyaspor için işler hiç de yolunda gitmiyor. Yeşil-beyazlı ekip, küme düşme hattındaki rakiplerinin kazandığı bir haftada Eyüpspor’a karşı sahada varlık gösteremedi ve belki de sezonun en kötü maçlarından birini oynadı.

Oynanan futbol, sahadaki ruhsuzluk ve reaksiyon veremeyen oyuncu grubu, taraftarları daha da kaygılandırıyor. Artık tehlike çanları çok daha yüksek sesle çalıyor ve birilerinin bu durumu fark etmesi gerekiyor.

Eyüpspor’un kalitesini kimse tartışamaz. Kadro olarak zaten Konyaspor’dan üstünler ve başlarında başarılı bir teknik direktör var. Ancak unutulmamalıdır ki, haftalardır galibiyet alamayan bir rakip karşısında bu kadar silik bir oyun sergilemek kabul edilemez. Daha da önemlisi, sahadaki oyuncuların kazanmak için yeterince mücadele etmiyor oluşu taraftarı kahrediyor. Sahada izlediğimiz Konyaspor, ligde kalma mücadelesi veren bir takım gibi değil; adeta kaderine razı olmuş bir ekip görüntüsünde… Veya birilerine bir mesaj verir gibi oynuyor, futbolcular.

Rakiplerin durumu da endişeyi artırıyor. Kümede kalma mücadelesi veren takımların neredeyse tamamı haftayı galibiyetle kapattı. Kayserispor, Bodrumspor ve Sivasspor’un kazandığı yetmezmiş gibi, düşmesi kesinleşti gözüyle bakılan Hatayspor bile Trabzonspor’u yenerek umutlandı. Konyaspor ise bu süreçte puan kaybederek işini daha da zora soktu. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var ve burada da alınacak kötü bir sonuç, takımın psikolojisini iyice dibe çekecek.

Teknik Direktör Değişikliği Gerekli mi?

Bu noktada belki de en önemli soru, teknik direktör değişikliğinin gerekip gerekmediği. Son haftalarda Sivasspor ve Bodrumspor’un hoca değişiklikleri onlara yeni bir ivme kazandırdı. Konyaspor’da da benzer bir hamle yapılmalı mı? Eğer takım içinde futbolcularla teknik ekip arasında bir kopukluk varsa ve Recep Uçar heyecanını yitirdiyse, değişiklik kaçınılmaz görünüyor. Ancak bu hamlenin zamanlaması kritik. Eğer geç kalınırsa, takımın son haftalara girerken toparlanması daha da zor hale gelecektir.

Konyaspor için artık zaman daralıyor. Önümüzdeki Beşiktaş maçı hayati önem taşıyor. Ligin bu aşamasında hiçbir takımın arka arkaya iki maçı kaybetme lüksü yok, hele ki düşme hattına bu kadar yaklaşmışken. Futbolcuların ve teknik ekibin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Artık kaybedecek vakit kalmadı. Ya uyanıp mücadele edecekler ya da Konyaspor’un geleceği ciddi anlamda tehlikeye girecek.

Bir şeyler yapılmalı, hem de hemen!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Yiğit Akbıyık Arşivi

Konyaspor’a gerçek taraftar ruhu lazım

01 Aralık 2025 Pazartesi 18:32

Artık son vuruşu da yapalım!

25 Kasım 2025 Salı 12:24

Bu nasıl tercih Montella?

17 Kasım 2025 Pazartesi 17:42

Konyaspor yine acı veriyor

10 Kasım 2025 Pazartesi 01:20

Ayağa kalkmanın zamanı geldi

05 Kasım 2025 Çarşamba 18:52

Konyaspor: iki geri, bir ileri

03 Kasım 2025 Pazartesi 11:36

Bu hafta kimse maça gitmesin

28 Ekim 2025 Salı 13:20

Konyaspor kendine geldi

26 Ekim 2025 Pazar 23:57

Bazı şeylerin zamanı gelmedi mi?

23 Ekim 2025 Perşembe 00:38