Ayağına çivi batan hamile kadın hayatını kaybetti

Zonguldak’ta ayağına çivi batan hamile kadın hastanede hayatını kaybetti.

Ayağına çivi batan hamile kadın hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, fındık toplamak için ailesiyle birlikte Zonguldak'ın Alaplı ilçesine giden 18 yaşındaki Aycan Kara'nın ayağına 12 gün önce fındık bahçesinde çalıştığı sırada çivi battı.

İki aylık hamile kadın ailesi tarafından götürüldüğü hastanede tedavisinin ardından tabiurcu edildi. Ancak ertesi gün yutma güçlüğü ve çenesinin kilitlenmesi sorunu yaşayan kadın Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi enfeksiyon hastalıkları bölümüne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde 11 gün boyunca yaşam mücadelesi veren kadın hayatını kaybetti. Genç kadının karnındaki bebek de yaşamını yitirdi. Genç kadının cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. 

Olayla ilgili konuşan dayısı Emrah Coşkun, “Biz hastayı Ereğli Hastanesine götürdük. Muayene ettiler. Bizim aklımıza çivi gelmiyor. Çocuk saat geçtikçe kötüye gidiyor. Doktorlar bize ‘Buna bir şey battı mı’ diye sorunca babasının aklına geliyor, ‘çivi battı’ diyor. Doktorlar da o zaman tetanoz olmuş diyorlar. Çocuğu yoğun bakıma soktuk. Bilinci yerindeydi girdiğinde, bir gün sonra kalbi durmuş” dedi.

Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aycan Kara'nın ilk kaldırıldığı Alaplı Devlet Hastanesi'nde soğuk algınlığı tedavisi uygulanıp eve gönderildiği iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.