Dolandırıcılar çıldırmış olmalı! Güvenlik güçleri bu yönteme karşı uyardı

Dolandırıcılıkta sınır tanımayan şebekeler, Guinness rekorlarını alt üst etmeyi sürdürüyor. Telefonlarla, kredi kartı kopyalamalarla, ünlü isimlerin isimlerini kullanmalarla dolandırıcılık yapan şebekeler, şimdi de akıllara ziyan bir yöntemle dolandırıcılık yapıyor.

Dolandırıcılar çıldırmış olmalı! Güvenlik güçleri bu yönteme karşı uyardı

“Bakanlıktan geliyoruz, Valilikten geliyoruz, belediyeden geliyoruz, savcılıktan arıyoruz” diyerek yapılan dolandırma  türlerine, “Hattınız terör örgütünün eline geçti, banka hesabınızdan şu hesaba para göndermeniz lazım” gibi yalanlarla milleti soyan dolandırıcılar, şimdi de, Cumhurbaşkanlığı İletişim  Başkanlığı’nın adını kullanarak soygun yapıyor.

“TC kimlik numaranız üzerinden yapılan sorgulama sonucu TRT payı doğalgaz ve elektrik faturalarınıza yansıtılan 673 TL’lik iade faturanız bulunmaktadır. İadeleriniz maksimum 24 saat içerisinde size ait banka kredi kartlarınıza aktarılacaktır. Lütfen size ait banka kredi kartı bilgilerinizi giriniz” diye bir üst yazı gönderen dolandırıcılar, bu yolla vatandaşların kredi kartı bilgilerini alıyor ve hesaptaki paralarını çekiyor.

Modern dolandırıcılıkta sınır tanımayan şebekeler, herkesin akıllı telefon kullanmasını da fırsat bilerek yeni yeni dolandırıcılık yöntemleri buluyor. Güvenlik güçleri bu kez, yeni dolandırıcılık sistemlerine karşı duyarlı olunması için vatandaşları uyarıyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.