Yangında can veren minik Yakup son yolculuğa uğurlandı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde evde çıkan yangında hayatını kaybeden 2 yaşındaki Yakup İlişen, gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşini ve 2 çocuğunu yangından kurtaran Soner İlişen, cenazede ayakta durmakta zorlandı.

Yangında can veren minik Yakup son yolculuğa uğurlandı

Dün, Yenimahalle Mahallesi 2052 Sokak’ta İlişen ailesine ait evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşten eve gelip uyuyan Soner İlişen yangını fark ederek, eşi Ayşegül İlişen ile çocukları 4 yaşındaki Yusuf Mehmet İlişen ile 6 yaşındaki kızı Sehernaz İlişen’i evden çıkardı, 2 yaşındaki Yakup İlişen’e ise ulaşamadı. Yangının söndürülmesinin ardından Yakup İlişen’in cansız bedenine ulaşıldı. Yangında yaralanan Ayşegül İlişen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, çocuklar ise Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Minik Yakup, bugün Hendek Sümbüllü Mahallesi Yukarı Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. 

Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür'ün kıldırdığı cenaze namazında evladını kaybetmenin acısını yaşayan Soner İlişen güçlükle ayakta durdu.

“BATTANİYEYLE SAKLANDIĞI İÇİN BULUNAMAMIŞ”

Yangın hakkında konuşan Sümbüllü Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakıroğlu, "Ev yanıyor, bu sırada baba işten çıkmış, anne ve baba uyuyor. Yangının nasıl çıktığı belli değil. Baba, anne ve 2 çocuğu kurtarıyor, ancak en küçük çocuk içerde duman olduğundan babası tarafından bulunamıyor. Maalesef onu kaybettik. Çocuk içeride yangını görünce elindeki küçük battaniyeyle köşeye gidip saklanmış. Babası da onu bulamamış bu yüzden. Sonra zaten maalesef ölüsünü bulduk" dedi.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, "Hendek ve Sakarya’mız için çok acı bir gün. 2 yaşında bir yavrumuzu kaybettik, diğer aile fertleri de şu anda yoğun bakımda. Elim bir yangın nedeniyle bunlar yaşandı, üzüntülüyüz. Kederli ailesine sabır ve yavrularımıza acil şifa diliyoruz. İnşallah bir daha bu kazalar yaşanmaz, bizlerin tedbir alması lazım. Bu yıl içerisinde sobalı evlerde çıkan ikinci yangın bu. 2 yavrumuz daha önceki yangında, 1 yavrumuz da şimdi vefat etti. Bunlara artık bizim yerel yönetimler olarak bir çözüm bulmamız gerekiyor. Artık canımız yanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.