İzmir'de başörtülü öğrenciyi okula almayan iki öğretmen hakkında karar

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle okula almadığı iddia edilen ilkokul yöneticisi ve öğretmen açığa alındı.

İzmir'de başörtülü öğrenciyi okula almayan iki öğretmen hakkında karar

İddiaya göre; Bayraklı ilçesindeki bir ilkokulda Müdür Yardımcısı N.P., dün, 4'üncü sınıf öğrencisi H.N.H. isimli kız çocuğunu başörtülü olduğu gerekçesiyle okula almadı.

Bunun üzerine avukatı aracılığıyla okuldan şikayetçi olan anne Sevtap P., bir video çekerek yaşadıklarını paylaştı.

Olayın duyulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, İzmir Bayraklı'daki bir ilkokulda, bir velinin açıklamalarıyla kamuoyu gündemine yansıyan iddialar üzerine Bakanlık tarafından inceleme/soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AÇIĞA ALINDILAR

Açıklamada, "İddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

"KENDİ İSTEĞİYLE BAŞÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEDİ"

Kızının kendi isteğiyle başörtüsü takmak istediğini söyleyen anne Sevtap P, "Dün eve geldiğinde üzgündü ama bütün üzüntüsü gitti, her şey normale döndü. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi gerekeni yaptı. Sabahtan beri bizimle ilgilendiler. Kızım eğitimine devam ediyor. Kızım haftaya yine okuluna gidecek. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

izmirde-basortulu-ogrenciyi-okula-almayan-iki-ogretmen-hakkinda-karar.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum