Z kuşağı için e-Twinning projesi: Benlikten Günlüğe

Konya’da anlamlı bir proje hayata geçirildi. Dijital aletler nedeniyle günlük tutmayı ihmal eden gençler için başlatılan “Benlikten Günlüğe” adlı e-Twinning projesi, büyük ilgi gördü.

Z kuşağı için e-Twinning projesi: Benlikten Günlüğe

Teknolojinin tüm yeniliklerinden faydalanan ve yeni araçları çok iyi kullanan Z kuşağı, pandemi ile birlikte kağıda ve kaleme neredeyse hiç dokunmadan günlerinin büyük bir kısmını dijital aletler ile geçirmeye başladı.

Gençlerin unutulmaya yüz tutan günlük yazımı konusunda farkındalıklarını arttırmak amacıyla “Benlikten Günlüğe” adlı e-Twinning projesi gerçekleştirildi. Günlük yazmaya başlayan öğrenciler kelime hazinelerini geliştirirken, disiplinli ve programlı olmayı öğrendi ve kendilerini hem yazılı hem de sözlü olarak daha iyi ifade edebildikleri için öz güvenlerinin artması sağlandı.

Ayrıca gençler onlarca Web 2.0 aracını kullanmayı, iş birlikçi çalışmayı öğrendi. Ekim 2020’de başlayan projeye Konya Selçuklu ilçesinden Ayşe Kemal İnanç Kız AİHL Öğretmeni Canan BALOĞLU, Atatürk MTAL öğretmeni Hatice ÜNAL, Muhammed Hamdi Yazır İHO öğretmeni Recep BALOĞLU, Kadınhanı MTAL öğretmeni Ümide KEŞ ve Antalya Muratpaşa Mevlana AİHL öğretmeni Derya Süer YAVER ve okullarındaki toplam 380 öğrenci katıldı.

Proje, 38 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı sanal sergi ile 31 Mart 2021’de tamamlandı.

z-kusagi-icin-e-twinning-projesi-benlikten-gunluge.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.