Resmi Gazete’de yayımlandı: Konya’nın 19 ilçesi yararlanacak

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla, yatırım teşvik sisteminde 2. bölgede yer alan Konya’daki 19 ilçe, ilçe bazlı teşvik sisteminden yararlanabilecek. İşte o ilçeler...

Resmi Gazete’de yayımlandı: Konya’nın 19 ilçesi yararlanacak

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığının 2846 sayılı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yatırım teşvik uygulamalarında Konya 2. Bölge olarak belirlenirken, alt bölge desteğinden yararlanacak ilçeler arasında Kulu, Sarayönü, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Hüyük, Kadınhanı, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Bozkır, Derebucak, Altınekin, Çeltik, Yunak, Derbent, Halkapınar, Emirgazi ve Ahırlı yer alıyor.

whatsapp-image-2020-08-21-at-14-31-06.jpeg

Kararda ayrıca, bölgesel desteklerden faydalanabilecek sektörler ve bölgeler itibarıyla asgari yatırım tutarları ve kapasiteleri, illerin bölgesel desteklerden yararlanabilecek sektörlerine ilişkin sektör numaraları, dipnotlar, teşvik edilmeyecek veya teşviki belirli şartlara bağlı yatırım konuları ile bölge desteklerinden faydalanabilecek orta ve yüksek teknolojili yatırım konularına yer veriliyor.

BAŞKAN KÜTÜKCÜ’DEN AÇIKLAMA

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de açıklamasında şunları kaydetti:

“Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla, yatırım teşvik sisteminde 2. bölgede yer alan Konya’mızdaki 19 İlçemiz ilçe bazlı teşvik sisteminden yararlanacak. Şayet yatırımcılar, yatırımlarını bu 19 ilçemizde OSB dışında yaparsa bir alt bölgenin, OSB içinde yaparlarsa iki alt bölgenin teşviklerinden yararlanacaklar. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

whatsapp-image-2020-08-21-at-14-29-53.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.