Konyalı Milyoner Rabia, gönülleri bir kez daha fethetti

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni milyoneri Konyalı Rabia Birsen Göğercin, kazandığı parayı harcayacağı iki yeri açıkladı. Rabia, sözleriyle gönülleri bir kez daha fehtetti.

Konyalı Milyoner Rabia, gönülleri bir kez daha fethetti

Tüm Türkiye, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 Milyonluk TL’lik soruyu açtıran ve doğru cevap veren Rabia Birsen Göğercin’i konuşmaya devam ediyor.

ATV ekranlarında yayınlanan ve Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 1 milyon liralık "Türkiye'deki 81 ilin adında bu 4 harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusuna doğru cevabı veren Göğercin, büyük mutluluk yaşadı.

Aslen Konyalı olan Rabia, yarışmaya Ankara'dan katıldı. Babası bakkal dükkanı işletiyor. 3 kardeşler. Batıkent Lisesi'nde okuduktan sonra Mobil Anadolu Lisesi'ne geçti. Sınav Temel Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı.

Bu yıl Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Şuan çalışmayan Rabia, adli kriminoloji alanında çalışmak istiyor. KPSS sınavlarına da hazırlanan Rabia, aynı zamanda yeminli izci. Rabia'nın bir kedisi ve bir köpeği var.

Hayatının dönüm noktasını ise geçen yıl Kurban Bayramı'nda yaşadı Rabia. Talihsiz bir kazayla sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Eli bileğine kadar etkilendi.

konyali-milyoner-rabia-gonulleri-bir-kez-daha-fethetti-001.jpg

PARAYI HARCAYACAĞI 2 YERİ AÇIKLADI

Sağ eli ampütasyon geçirdikten sonra biyonik eliyle yaşamını sürdüren Rabia, kazandığı para ile estetik el yaptırmak istediğini söyledi.

Sabah Gazetesine konuşan Göğercin, "Sol elimin ölçüsünü aldılar. Silikondan sağ elimi birebir aynı şekilde sol elim gibi yapacaklar. Evet hareket ettiremeyeceğim ama sağ elim tıpkı eskisi gibi olacak" dedi.

Rabia ayrıca, kazandığı para ile eliyle ilgili geçirdiği kazadan sonra kaldırıldığı hastanede tanıştığı oda arkadaşına yardım etmeyi düşündüğünü söyleyerek "O kız arkadaşımın iki bacağı ampüte olmuş. Ben onun da mutlu olmasını istiyorum. Onun da biyonik bacakları olsun istiyorum" dedi.

“YAZIN KÖYE GELİR ÇİLEK TOPLAR”

1 milyon lirayı kazanan Rabia Birsen Göğercin'in baba ocağı Konya'nın Hüyük ilçesinde büyük sevinç yaşanmış, İlçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Sözeri, "Kızımızın yarışmayı kazanmasına çok sevindik. Rabia ve ailesi yazın köye gelir, çilek toplar, akraba ziyareti yapar. Tüm köy halkı inanılmaz mutlu olduk. Çok sevindik. Kızımızla gurur duyduk. Başarılarının devamını dileriz." demişti.

konyali-milyoner-rabia-gonulleri-bir-kez-daha-fethetti.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.