AK Parti Selçuklu’da ikinci kez Ahmet Pekyatırmacı dedi

Yerel seçimler için geri sayım sürerken AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları da belli oldu. Merak edilen o isimleri Haber Dairesi duyurdu. Konya’nın modern ve nüfus açısından en kalabalık ilçesinde Ahmet Pekyatırmacı 2. kez başkanlık için yarışacak.

AK Parti Selçuklu’da ikinci kez Ahmet Pekyatırmacı dedi

Yüksek Seçim Kurulunca, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin seçim takvimi işliyor. Aday listeleri en 20 Şubat’a kadar teslim edilecek.

AK Parti daha önce Büyükşehirlerdeki adaylarını açıklamıştı. Konya ilçe belediye başkan adayları da bugün belli oldu. Günlerdir merakla beklenen o listeye Haber Dairesi ulaştı ve ilk kez kamuoyuna duyuran oldu.

MERKEZ ÜÇ İLÇEDE MEVCUT İSİMLERLE YOLA DEVAM

AK Parti’nin Konya ilçe belediye başkan adayları yarın Mustafa Elitaş’ın katılımıyla duyurulacak.

Konya’nın modern ve nüfus olarak en kalabalık ilçesi olan Selçuklu’da mevcut Başkan Ahmet Pekyatırmacı ikinci kez başkanlık yarışına girecek.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi.jpg

SAĞLIK, ALTYAPI VE SPORDA ÖNCÜ

2018 yılında koltuğu Uğur İbrahim Altay’dan devralan, 2019 yerel seçimlerinde ise 67,51 oy oranı ile yeniden Selçuklu Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Pekyatırmacı, çözüm odaklı hizmet anlayışı ve gönül belediyeciliği ilkesiyle ilçeye önemli hizmetler kazandırdı.

Altyapı çalışmaları ile adından söz ettiren Selçuklu Belediyesi, spor ve sağlık yatırımlarında da öncü durumda. Sille’deki tarihi restorasyon çalışmaları ve Kelebekler Vadisi ise yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-001.jpg

AHMET PEKYATIRMACI KİMDİR?

Ahmet Pekyatırmacı, 1971 yılında Konya'da doğdu. 19 Mayıs İlkokulu’nu ve Konya İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-002.jpg

1994 - 1995 yılları arasında Polatlı Topçu ve Füze Okulu’nda yedek subay eğitimi aldıktan sonra Edirne/Keşan 102. Topçu Alayı’nda yedek subay olarak vatani görevini tamamladı. 1995 yılında başladığı iş hayatına 2001 yılına kadar farklı şirketlerde kurucu ortak ve şirket müdürü olarak, 2001 yılından sonra da kendine ait şirketinde devam etti. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-003.jpg

2014 yılı yerel seçimlerinde ise Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’yle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2014 yılı Aralık ayı itibariyle Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi olarak Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-004.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi üzerine 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak teklifi ve oybirliği ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 67,51 oy oranı ile yeniden Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Pekyatırmacı, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-005.jpg

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-006.jpg

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-007.jpg

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-008.jpg

ak-parti-selcukluda-ikinci-kez-ahmet-pekyatirmaci-dedi-009.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.