Başkan Altay'dan Konya hayvan barınağındaki olaya dair yeni açıklama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya hayvan barınağından yansıyan görüntüler ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. "Konya bu konuda örnek" diyen Başkan Altay, rehabilitasyon ve diğer alanlardaki çalışmalarını anlattı.

Başkan Altay'dan Konya hayvan barınağındaki olaya dair yeni açıklama

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç. tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı.

AVUKATLAR ŞÜPHELİLERİ SAVUNMAK İSTEMEDİ

Bu arada, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden görüntülerde köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç’yi Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği öğrenildi.

Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

BAŞKAN ALTAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, olaya ilişkin akşam saatlerinde yeni bir açıklama yaptı. 

"Dün akşam ortaya çıkan görüntüler hepimizi derinden üzdü. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarıyla ilgili bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Yaşanan olayın münferit olduğuna inanıyoruz ve duyduğumuz andan itibaren suçluların cezalandırılmasıyla ilgili gerekli işlemleri ivedilikle gerçekleştirdik." diyen Başkan Altay şunları kaydetti:

"Failler görevlerinden uzaklaştırıldı ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca sorumlularla ilgili idari soruşturmayı açmak için şu anda görevlerinden açığa alınmış durumdalar. Bunu sadece bir Belediye Başkanı olarak değil bir insanlık vazifesi olarak sonuna kadar takip edeceğimizi burada ifade etmek istiyorum.

"KONYA BU KONUDA ÖRNEK"

Konya bu konuda örnek, yaptığı işler örnek. Birincisi barınağımızın fiziki imkanları büyük kapasitesi ve hayvanlara sağladığı imkan itibariyle birinci. Türkiye’de en çok hayvan sahiplendiren belediye olarak ve bunlara aylık düzenli ödeme yapan ve bunların sağlıklarını düzenli kontrol eden aşılayan bir belediye olarak örnek. Canbulan gibi projelerimiz örnek. Biz Konya’nın her manada öncü olması için çok büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu yaşanan olaylarla üzüntü duymakla birlikte bunlar bizi asla yıldıramaz.

Biz aynı azim ve kararlılıkla hem insanımıza hem tüm canlılara hizmet etmeye devam edeceğiz. Konya bundan sonra da bu konuda önemli işler yapacaktır. Ayrıca tekrar ifade etmek istiyorum, üzerine vurgulayarak ifade etmek istiyorum.

"KONYA'YA MAL EDİLEMEZ"

Bu münferit bir olaydır ve bu yapılanlar Konya’ya mal edilemez. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı işleri gölgeleyemez. Biz bu konuda çok önemli işler başardık. Anlaşılan o ki kontrolümüzde bazı eksiklerimiz var. Bu vesileyle bunu da öğrenmiş olduk. Bundan sonra eksiklerimizi hızla gidererek inşallah bu konuda da Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek. Tabi faillerle ilgili şu an itibariyle emniyet süreci devam ediyor, savcılık süreci devam ediyor.

Biran önce işlemlerin tamamlanmasını ve gerekli cezayı görmelerini arzu ediyoruz. Bir Büyükşehir Başkanı olarak değil bir insan olarak, bir Konyalı vatandaş olarak bununda takipçisi olacağımı burdan ifade etmek istiyorum.

Bu kabul edilebilir bir olay değil, vahşice bir olay. Hem sokaklarımızı çocuklarımız için güvenli hale getireceğiz hemde barınaktaki hayvanlarımızı sahiplendirmek için sonra da barınakta en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmek için dersler çıkararak yolumuza devam edeceğiz."

İşte Başkan Altay'ın o açıklaması: 

 

 

"SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Şüphelilerin tutuklanması sonrası yeni bir açıklama daha yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Gözaltına alınan şahıslar tutuklandı. Yargının gereken cezayı vereceğine inanıyorum. Hukuki süreci de takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

baskan-altaydan-konya-hayvan-barinagindaki-olaya-dair-yeni-aciklama.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Dairesi / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum