Son Dakika: İşte Konya hayvan barınağındaki olayın şüphelileri

Konya hayvan barınağında yaşananlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. M.B. ve S.Ç., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi, ikisi de tutuklandı.

Son Dakika: İşte Konya hayvan barınağındaki olayın şüphelileri

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe eziyet edildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntüler üzerine hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan barınağında köpeğe eziyet eden M.B, ile S.Ç. isimli iki kişiyi gözaltına aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli, buradaki işlemleri tamamlanmasının ardından ‘Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

son-dakika-iste-konya-hayvan-barinagindaki-olayin-suphelileri.jpg

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından "Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi. 

 

 

"SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ"

Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşegül Başkoçak Çifci, merkezde incelemelerde bulundu. Çifci, gazetecilere, sosyal medyada yer alan görüntülerin ardından barınağa geldiklerini söyledi.

Olayın ardından, baro olarak suç duyurusunda bulunduklarına değinen Çifci, "Olaya ilişkin gerekli yargılamalar, yargı mercilerince yapılacaktır. Konya Barosu olarak, olayın hukuki takipçiliğini üstlenmiş bulunmaktayız." dedi.

Çifci, belediye yetkilileriyle konu hakkında görüşme yaptıklarını, kendilerine, adli ve idari soruşturmaların derinleştirileceğini, tespit edilen diğer ilgililer hakkında da soruşturma açılacağını, görevden uzaklaştırmaların yapılacağının bilgisini verdiklerini aktardı.

son-dakika-iste-konya-hayvan-barinagindaki-olayin-suphelileri-002.jpg

Sosyal medyada yer alan görüntülerin, hukuki sürecin başlatılabilmesi için yeterli olduğunu vurgulayan Çifci, "Aldığımız bilgilere göre iki gözaltı, idari makamlardan da iki açığa alınma var. Olayın hukuki sürecini takip ederken, başka bir delil olup olmadığını tespit edebilmek için öğle saatlerinde barınağa giriş yaptık. Ancak yeni bir delil elde edemedik." ifadesini kullandı.

son-dakika-iste-konya-hayvan-barinagindaki-olayin-suphelileri-003.jpg

Bu arada Konya köpek barınağının olduğu bölgede bekleyen bazı kişiler çevredeki sahipsiz köpekleri besledi.

son-dakika-iste-konya-hayvan-barinagindaki-olayin-suphelileri-001.jpg

"SÜRECİ TÜM YÖNLERİYLE SONUNA KADAR HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılmıştı.

 

Kaynak:İHA / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.