Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalı çocuklara Şivlilik müjdesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı, Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali'ni ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Pekyatırmacı, festivalin geleneksel olarak her yıl düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalı çocuklara Şivlilik müjdesi

Selçuklu Belediyesi tarafından Şivlilik geleneğini canlı tutmak amacıyla düzenlenen Şivlilik Çocuk Festivali'ne başladığı günden buyana her gün rekor düzeyde katılım oluyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın ev sahipliğinde Selçuklu Şivlilik Festivali'ni ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyondan çok memnun kaldığını,  en önemli şeyin çocukların yüzündeki gülümseme olduğunu ifade etti.  

SELÇUKLU ŞİVLİLİK ÇOCUK FESTİVALİ HER YIL DÜZENLENECEK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı burada yaptığı konuşmada Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivalinin artık geleneksel olacağının müjdesini verdi.

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-8.jpg

Pekyatırmacı “Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. 2 Şubat tarihinden bu yana Selçuklu Kongre Merkezi’nde salonlarımız dolup taşıyor. Bütün ailelere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız Şivlilik geleneğini Konyamız'da en iyi şekilde yaşatıyorlardı ama inşallah bundan sonra artık Konya’da Şivlilik geleneğini bir çocuk festivaline dönüştürmüş olduk. Her sene çocuklarımızla biz üç ayların başlangıcında, Regaib Kandilinin gündüzünden itibaren burada olacağız, bunun müjdesini vermiş olayım. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız aramızda buradaki etkinlik alanımızı ziyaret ediyor kendisine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-5.jpg

"BELEDİYELER OLARAK ŞİVLİLİK GELENEĞİNİ YAŞATMAK İÇİN ÇABALIYORUZ"

Festivalin hazırlanması dolayısıyla Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Hakikaten üç-dört gündür Selçuklu Kongre Merkezi tarihi anlarını yaşıyor. Tüm ailelerimize de çocuklarını bu güzel ortama getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Şivlilik geleneği yüzyıllardır Konyamız'da devam eden kadim bir gelenek. Biz de belediyelerimizle bu geleneğin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için bir çaba sarf ediyoruz. hepinizi sevgiyle selamlıyor gözlerinizden öpüyorum” dedi.

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-10.jpg

Festival alanında gezerek çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Altay ve Pekyatırmacı katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirerek etkinliklere eşlik etti.

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-1.jpg

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-4.jpg

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-9.jpg

baskan-pekyatirmacidan-cocuklara-sivlilik-mujdesi-3.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum