Başvurular Başladı! Konya’daki Üniversite personel alımı yapıyor

Konya Teknik Üniversitesi 7 öğretim üyesi alımı yapılacağını duyurdu. Peki başvuru şartları neler, başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar.

Başvurular Başladı! Konya’daki Üniversite personel alımı yapıyor

Konya Teknik Üniversitesi, yayımlanan ilanla öğretim üyesi 7 akademik personel alımı yapılacağını duyurdu. Konya Teknik Üniversitesi personel alımı nasıl yapılacak?

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER? (2022)

  1. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
  2. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.
  3. Doçent kadrosuna profesörler, doktor öğretim üyesi kadrolarına profesör ve doçentler başvuramazlar.
  4. Doçent ve Profesör kadrosuna müracaat eden adaylardan doçentlik sözlü sınavını başarmış olma şartı aranır. Doçent ve Profesör kadrosuna başvuru yapan ancak bu şartı sağlamayan adayların ÜAK tarafından oluşturulacak jürilerce yapılacak doçentlik sözlü sınavından başarılı olmaları şarttır.
  5. Başvurularda, Üniversite web sayfasında yayımlanan Başvuru Formu, Taahhütname, Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve e-Devletten alınacak güncel Adli Sicil Kaydı belgesi de getirilecektir.
  6. Adaylardan yürürlükteki “Konya Teknik Üniversitesi Akademik Atama - Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları”nı sağladığına ilişkin AYÖK Belgesi şartı aranmaktadır. Bu sebeple AYÖK Belgesi olmayan adaylar öncelikle AYÖK Belgesi almak üzere “Akademik Yükseltme ve Ön Değerlendirme Kurulu (AYÖK)”e başvuru yapacaktır. AYÖK Belgesi almaya hak kazanamayan adayların müracaatları geçersiz sayılacaktır.
  7. Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecektir.
  8. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.
  9. Adayların Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş olan FETÖ/PDY, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmaması gerekmektedir.
  10. Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.
  11. İdarenin uygun görmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilir veya düzeltme metni yayımlanabilir.

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK? (2022)

Başvurular 29 Ağustos - 16 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecek.

KTÜN ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI NASIL YAPILACAK?

2547 sayılı Kanunun ilgili maddelerinde belirtilen şartları taşıyan öğretim üyesi adaylarının; Konya Teknik Üniversitesi Akademik Atama - Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre hazırlanmış 1 adet Akademik Dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren (Profesör: 6 adet, Doçent: 4 adet, Doktor Öğretim Üyesi: 5 adet) USB Bellek ekleyerek, Profesör ve Doçent kadroları için Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için ilgili Fakülteye/Meslek Yüksekokuluna şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Dosyalar haricinde ayrıca Uygulama Esaslarının "Dosya Hazırlama Düzeni" Genel Dosya maddesinde belirtilen belgeler ile kurum dışından gelenler için hizmet cetveli eklenecektir.

Öğretim üyesi kadrolarına başvuran adayların "Konya Teknik Üniversitesi Akademik Atama - Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları"nda başvurulan unvan için belirtilen sayıdaki faaliyeti "Başlıca Eser" olarak sunmaları gerekmektedir.

Adayların "Konya Teknik Üniversitesi Akademik Atama - Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları" uyarınca Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 65 puan almış olmaları ya da geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olmaları gerekmektedir.

basvurular-basladi-konyadaki-universite-personel-alimi-yapiyor.png

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.