Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi nasıl değerlendirilmeli?

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayının sonuna yaklaşılıyor. 5 Nisan Cuma günü Kadir Gecesi idrak edilecek. Konya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, “Bu gecede yapılan ibadet bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır” dedi.

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi nasıl değerlendirilmeli?

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna yaklaşılıyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayı 9 Nisan 2024 Salı günü sona eriyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İçerisinde bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayında cennet kapıları açılır ve cehennem kapıları kapanır. Kadir Gecesi bu yıl, 5 Nisan 2024 Cuma gününe denk geliyor.

KADİR GECESİ’Nİ NASIL GEÇİRMELİYİZ?

Peki, Kadir Gecesi’ni nasıl değerlendirmeliyiz? Cevabı Konya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Haber Dairesi muhabirine verdi.

Şimşek, “Kadir Gecesinin ibadetle değerlendirilmesi büyük bir kazançtır. Çünkü bu gecede yapılan ibadet bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır.

Bu geceye mahsus bir ibadet yoktur. Bu gecede yapılacak olan, Kur’an okumak, namaz kılmak, dua etmek, günahlardan tevbe ve istiğfar etmektir” diye konuştu.

bin-aydan-daha-hayirli-kadir-gecesi-nasil-degerlendirilmeli.jpg

Mustafa Şimşek, şunları söyledi:

“Üzerinde namaz borcu olan kimsenin bu gecede en azından bir günlük namaz kaza etmesi uygun olur. Böylece hem borcunu öder hem de geceyi ihya etmiş olur. Bu gece ile ilgili olarak Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

‘Kim, faziletine inanarak ve ecrini umarak Kadir gecesini ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır’ Hz. Âişe Peygamberimize sordu: ‘Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesine tesadüf edersem nasıl dua edeyim?’ Peygamberimiz de ‘Allah’ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin beni de affeyle, diye dua et,’ buyurdu.”

bin-aydan-daha-hayirli-kadir-gecesi-nasil-degerlendirilmeli.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.