Jandarma’dan göçmen kaçakçılığı operasyonu! 7 zanlıdan 2’si Konya’da yakalandı

Alanya’da kaçak göçmenlere yasa dışı geçiş girişimi organize ettiği öne sürülen 1’i kadın 7 kişi, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Zanlılardan ikisi Konya’da gözaltına alındı.

Jandarma’dan göçmen kaçakçılığı operasyonu! 7 zanlıdan 2’si Konya’da yakalandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Demirtaş Jandarma Karakolu ile Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, ilçede Suriye uyruklu 16 vatandaşın deniz yoluyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçeceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, gece saatlerinde Alanya’nın Seki Mahallesi’nde 16 Suriye uyruklu vatandaşı ve göçmen kaçakçısı olduğu tespit edilen M.A.A’yı yakaladı.

jandarmadan-gocmen-kacakciligi-operasyonu-7-zanlidan-2si-konyada-yakalandi.jpg

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan aramalarda 5 bidon mazot, 15 adet şambrel ve 3 adet pompa ele geçirirken, kaçak göçmenler ve şüpheli M.A.A. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayın diğer şüphelilerinin D.K. isimli kadın ile M.K., M.G., A.K., M.Z. ve Suriye uyruklu M.K. olduğunu tespit etti.

jandarmadan-gocmen-kacakciligi-operasyonu-7-zanlidan-2si-konyada-yakalandi-001.jpg

KONYA’DA YAKALANDILAR

Tespit üzerine harekete geçen ekipler, sahil güvenlik ekiplerinde destek alarak şüphelilerden M.K. ve M.Z’nin Konya’nın Taşkent ilçesinde diğer şüpheliler D.K., M.G., A.K. ve Suriye uyruklu M.K’nin Antalya’nın Aksu Çayı bölgesinde tekneyle kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı. Ekipler tarafından göçmen kaçaklığında kullanılan 2 araç ve 1 tekneye de el konuldu.

jandarmadan-gocmen-kacakciligi-operasyonu-7-zanlidan-2si-konyada-yakalandi-002.jpg

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Alanya İlçe Jandarma komutanlığındaki işlemlerinin ardından deniz yoluyla KKTC’ye gitmeye çalışan Suriyeli 16 kaçak göçmen ülkelerine gönderilmek üzere Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilirken, yasa dışı geçiş girişimini organize ettiği öne sürülen 7 şüpheli adliye sevk edildi.

jandarmadan-gocmen-kacakciligi-operasyonu-7-zanlidan-2si-konyada-yakalandi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.