Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla ve kocasına verilen ceza belli oldu

Konya'da bir kiloya yakın eroinle yakalanıp tutuklanan Kadir Şeker olayının tek tanığı Ayşe Dırla ile cezaevinde evlendiği Murat Hanlı’nın cezaları belli oldu. İkisi de 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla ve kocasına verilen ceza belli oldu

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde şüphe üzerine bir ticari taksiyi durdurmuş, otomobilde yapılan aramada arka ve ön sağ koltuk arasındaki paspas üzerinde 900 gram eroin ele geçirilmişti.

KADİR ŞEKER’İN KURTARDIĞI KADIN ÇIKTI

Şüphelilerden biri, Kadir Şeker olayının en önemli tanığı Ayşe Dırla çıkmış, Dırla ve yanında bulunan sevgilisi Murat Hanlı gözaltına alınmıştı. İki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, haklarında 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sevgililer cezaevinde evlenmişti.

2020/11/30/kadir-sekerin-kurtardigi-ayse-dirla-eroin-dolu-aracta-yakalanmisti-iste-ilk-ifadesi-002.jpg

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

İfadelerinde uyuşturucuyu kendilerinin kullandığını, eroini de aldıkları yere geri götürmek istedikleri sırada yakalandıklarını söyleyen sanıkların ikisi de cezadan kurtulamadı. Sabah'ın haberine göre; mahkeme, Ayşe Dırla ve Murat Hanlı'yı “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet uyuşturucunun eroin olması nedeniyle cezalarını yarı oranında artırarak 18 yıla çıkardı. Eşlerin cezaları iyi hal hükümleri uygulanarak 15 yıla düşürüldü.

ayse-dirla.jpg

Heyet ayrıca her iki sanığa 5 bin gün karşılığı olarak 100'er bin lira adli para cezası ödemelerine hükmedip, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bu arada Murat Hanlı hakkında hırsızlık suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu da kaydedildi.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.