Konya Meram depreminde son durum! Hasarlı yapı sayısı 151’e yükseldi

Konya’da önceki akşam yaşanan ve paniğe yol açan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar hasarlı 151 yapı belirlendi. Bunlardan biri için acil yıkım kararı verildi. Ayrıca vatandaşların yaraları da sarılıyor.

Konya Meram depreminde son durum! Hasarlı yapı sayısı 151’e yükseldi

Konya, Pazartesi akşamı saat 20.43’te, merkez üssü Meram Kızılören Mahallesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremle sallandı.

BÜYÜK KORKU YAŞANDI

Kentin neredeyse tamamından hissedilen deprem paniğe neden oldu. Sarsıntıyla birlikte vatandaşlar sokaklara çıktı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki depremin merkez üssü Kızılören ile yakınındaki mahallelerde kerpiç evler hasar gördü.

CAN KAYBI YAŞANMAMASI SEVİNDİRDİ

Deprem sırasında evinden çıkmaya çalışan 1 kişi yaralandı, can kaybının yaşanmaması sevindirdi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bu bölgedeki mahallerde bazı vatandaşlar geceyi ateş yakıp sokakta geçirdi.

9’U AĞIR 151 BİNANIN HASAR TESPİTİ YAPILDI

AFAD’dan yapılan açıklamada, depremin ardından 17 mahallede, yapılarda hasar oluştuğuna dair ihbar alınıp bölgede inceleme yapıldığı belirtildi.

konya-meram-depreminde-son-durum-hasarli-yapi-sayisi-151e-yukseldi-001.jpg

İncelemede 2 yapının yıkıldığı, 9'u ağır, toplam 151 yapının hasar gördüğü belirlendi. 1 yapı için ise acil yıkım kararı verildi.

konya-meram-depreminde-son-durum-hasarli-yapi-sayisi-151e-yukseldi.jpg

8 ÇADIR KURULDU

Ayrıca Akpınar Mahallesi’nde 6, Kızılören Mahallesi’nde ise 2 barınma için çadır kuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından da bölgeye psikososyal ekipler sevk edildi.

konya-meram-depreminde-son-durum-hasarli-yapi-sayisi-151e-yukseldi-002.jpg

OKULLAR 2 GÜN TATİL

Depremin yoğun olarak hissedildiği Tepekent, Kızılören, Sefaköy, Küçükmuhsine ve Akpınar mahallelerinde eğitime verilen 2 gün ara bugün sona eriyor. Kadınhanı ilçesinde bulunan Vali Kemal Katıtaş İlkokulu’nun da tuvalet ve kazan dairesinde çatlaklar oluştuğu tespit edildi.   

konya-meram-depreminde-son-durum-hasarli-yapi-sayisi-151e-yukseldi-004.jpg

ACİL YIKIM KARARI VERİLEN EVLER VAR

Deprem sonrası AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışması yaptığı 17 mahalleden en fazla hasar gören Kızılören Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Ali Atar, “Mahallede hasar tespitleri devam ediyor. Acil yıkım kararı verilen evler var, onlarda da yıkım gerçekleştirilecek. Mahallemize barınmak için çadırlar da kuruldu. Yaralarımız sarılıyor.” dedi. 

konya-meram-depreminde-son-durum-hasarli-yapi-sayisi-151e-yukseldi-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum