Konya Şehir Kütüphanesinin temeli törenle atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki 4 binadan biri tarihi projeyi Konya’da hayata geçiriyor. Yıkılan eski belediye binasının bulunduğu alana yapılacak Şehir Kütüphanesinin temeli törenle atıldı.

Konya Şehir Kütüphanesinin temeli törenle atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Büyükşehir Belediyesi binasının yerine yapılacak Şehir Kütüphanesi’nin temel atma töreni bugün yapıldı.

Törende ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptı.

Bugün önemli bir projenin temelini atacaklarını belirten Altay, "Deprem riskinden dolayı belediye binası yıkıldıktan sonra bu projeye karar kılındı. Ağaçların hiç birine dokunmadan çevre dostu bir mimari yapı ortaya çıktı. Türkiye'nin en güzel eserlerinden biri ortaya çıkacak. Bina Türkiye'nin en sıfır karbon binalarından biri olacak.800 milyon liraya mal olacak ve gençlerin buluşma merkezi olacak. 2025 yılında tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-atiliyor.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de konuşmasında, böylesine merkezi bir noktada ekonomisi getirisi yüksek bir bina yapılma imkanı varken, gençlere yönelik hizmet tercihinde bulunmanın önemine dikkat çekerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibini tebrik etti.

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-atiliyor-001.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise bilginin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, kütüphanelerin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemine dikkat çekti.

ak-parti-konya-milletvekili-latif-selvi.jpg

Daha sonra söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, burada bilgi ve birikimini zenginleştirecek gençlerin, ülkenin her alanda kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

ak-parti-konya-milletvekili-mehmet-baykan.jpg

Konya Valisi Vahdettin Özkan da konuşmasında, "Dijital dönüşümü içeren bir kütüphane olacak ve günümüzde farklı önem taşıyor. Artık bu merkezler sadece buraya gelenlerle değil, toplumun geneline hitap edecektir. Kültürel değerlerimizi muhafaza ederek gençlerimize aktarmak en değerli iştir." diye konuştu.

konya-valisi-vahdettin-ozkan.jpg

Konuşmaların ardından protokol üyeleri İl Müftüsü Ali Öge'nin duasıyla Konya Şehir Kütüphanesinin temelini birlikte attı.

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi.jpeg

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

İşte Türkiye'de ilk olacak Konya Şehir Kütüphanesi projesinin görselleri:

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-001.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-002.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-003.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-004.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-005.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-006.jpg

konya-sehir-kutuphanesinin-temeli-torenle-atildi-007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.