Konya yolunda kaza kurbanı olan İlayda’nın okulunda yas hakim

Konya’ya gelirken otobüs kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi İlayda Karakoca’nın okulunda yas hakim. Sınıf arkadaşları İlayda’yı anlatırken, yaralı kurtulan bazı öğrencilerin şoförü yavaş gitmesi konusunda uyardıkları iddia edildi.

Konya yolunda kaza kurbanı olan İlayda’nın okulunda yas hakim

Acı haber geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde gelmişti. 

Adana'daki programdan Konya'ya dönerken Niğde sınırları içerisinde meydana gelen kazada üniversite öğrencileri İlayda Karakoca, Sude Akkuş ve Ömer Faruk Küçük hayatını kaybetmişti.

Cenazesi Konya'da toprağa verilen Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki İlayda Karakoca'nın okulunda yas var.

Daha önce de 2 yıllık Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitiren İlayda, ikinci üniversite olarak sanat tarihi okuyordu.

konya-yolunda-kaza-kurbani-olan-ilaydanin-okulunda-yas-hakim.jpg

OKULDA YAS VAR

İlayda Karakoca'nın Adana'yı çok görmek istediğini belirten sınıf arkadaşı Doğukan Kara Sabah’a konuştu.

Kara, "İlayda ile okulda ve okul dışında da görüşüyorduk. Kaza öncesi de konuşuyorduk. Hayatınızda görebileceğiniz en iyi insanlardan biriydi. Tartıştığı, kavga ettiği biri bile yoktu. Sürekli dünyayı, Türkiye'yi gezmek, gidebildiği her yeri görmek istiyordu. Yıllardır Adana'ya gidip görmek istiyordu. Farklı bir yerleri keşfetmek isteği vardı. Hem çalışıp hem okuyordu. Lisede moda tasarımı okumuştu. Halka ilişkiler iki yıllık bitirmişti. Şimdi de ikinci üniversitesi olarak sanat tarihi okuyordu. Çevresine duyarlı ve örnek bir kişilikti. Sınıfta kimse iyi değil. Herkeste bir hüzün var" diye konuştu.

Sınıf arkadaşı Cansu Çakım (22) ise, "5-6 aydır tanımama rağmen etrafına gülen, herkesin yardımına koşan bir insandı. Ne zaman nerede görsek çok samimi davranırdı. Çok sosyal bir insandı. En son sosyal medya üzerinden konuşmuştuk. Çok üzgünüz" dedi.

konya-yolunda-kaza-kurbani-olan-ilaydanin-okulunda-yas-hakim.jpeg

ŞOFÖRE İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Öte yandan yaralı kurtulan bazı öğrencilerin kazadan hemen önce sürücü Hasan A'yı yavaş gitmesi ve dikkatli kullanması konusunda uyardıkları iddia edildi.

konya-yolunda-kaza-kurbani-olan-ilaydanin-okulunda-yas-hakim-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.