Konya’da 7 yıldır kayıp olan Yasin’in babası Haber Dairesi’ne konuştu

Tarihler, 4 Nisan 2016’yı gösteriyordu. Konya Akören Belkuyu Mahallesinde yaşayan Yasin Şahin (6) ortadan kayboldu. Yasin’den o günden bu yana hala haber yok. Baba Yavuz Şahin “Kayıp çocuk haberlerini izleyemiyorum. Hemen sinirleniyorum.” dedi.

Konya’da 7 yıldır kayıp olan Yasin’in babası Haber Dairesi’ne konuştu

Konya’nın Akören ilçesine bağlı Belkuyu Mahallesi'nde, 4 Nisan 2016 günü Ümmü ve Yavuz Şahin’in oğlu Yasin Şahin (6), evlerinin önünde oynadığı sırada bir anda ortadan kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye giden jandarma, AFAD ve köylülerden oluşan grup, arama çalışması yaptı ancak bir sonuca ulaşamadı.

Mahalle yakınlarında bulunan su kuyuları, fosseptik, sarnıçlar, Çarşamba Çayı ve Apa Gölü çevresi didik didik kontrol edildi.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu.jpg

80 kilometrelik alanda yapılan arama sonuç vermeyince çalışmalar kaymakamlık tarafından 24 günün ardından sonlandırıldı.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-001.jpg

ANKARA’DAN ÖZEL EKİP

İçişleri Bakanlığı, kayıp Yasin’in bulunması için Ankara’dan polis ve askerlerden oluşan özel ekibi Konya’ya gönderdi.

Dosyayı yeniden açan özel ekip, emniyet ve jandarma yetkilileriyle görüşerek, daha önce yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ama bu çalışmalardan da sonuç çıkmadı.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-002.jpg

7’NCİ YILA GİRDİ

Tüm Türkiye ve Konyalıların en çok merak ettiği konulardan biri de Yasin Şahin. Yasin’in kaybolmasının üzerinden tam 6 yıl geçti.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-004.jpg

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-005.jpg

Yasin’i arama çalışmaları halen sürüyor. Küçük Yasin öldürüldü mü, kayıp Yasin bulundu mu? Bu soruların cevabı ne yazık ki halen yok.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-005.jpg

“KAYIP ÇOCUK HABERLERİNİ İZLEYEMİYORUM”

Acılı baba Yavuz Şahin, Haber Dairesi’ne konuştu. Acıların en büyüğünün evlat acısı olduğunu söyleyen Baba Yavuz Şahin, “6 yıl zor geçti, 7. yıla giriyoruz. Acıların en büyüğü bu. Peşini bırakmayarak şükür bu duruma getirdik. Televizyonlar gündemde tutması sayesinde arama çalışmaları daha da iyileşti. Bir nebze de olsa bu çalışmalar içimizi rahatlatıyor ama zaman geçmek bilmiyor. Yasin Nisan’ın 4’ünde kayboldu. Kayıp çocuk haberleri çıkınca televizyona bakamıyorum. Baksam bile hemen sinirleniyorum. Sabredemiyorum, bu tür olaylara çocuklardan ne istiyorlar anlamıyorum. Ben dağlarda yaşıyorum, benimle problemi olan bana gelsin, çocuktan ne isterler bilmiyorum. Bu yaşadıklarım anlatılmaz çok farklı bir şey. Çocuğu buradan kaçırdılar, amaçları neydi bilmiyorum, öldürmek mi, yoksa başka bir yere vermek mi? hiç bilmiyorum.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-007.jpg

“BU SEFER BİRAZ DAHA UMUTLUYUM”

Arama çalışmalarının yeniden başladığını dile getiren Şahin, “Bu sefer biraz daha umutluyum. Ekipler şu anda dosyanın üstüne biraz daha düşüyor. Yasin kaybolduktan sonra ülkede darbe girişimi oldu. Sonrasında arama çalışmalarına ara verildi. O süreç biraz sıkıntılı oldu. Ama şu anda mutluyum. Bu sefer sonuç çıkacağına inanıyorum. Çelişkili ifade veren iki veya üç kişi kaldı. Jandarma onların üstüne gidiyor.” diye konuştu.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-008.jpg

“KARDEŞLERİ ABİMİ BUL GETİR DİYOR”

Diğer çocuklarının da Yasin’i özlediğini dile getiren baba Yavuz Şahin, ”Yasin’den sonra doğan oğlum abisini tanımıyor ama evde devamlı konuştuğumuz için ismini biliyor. Devamlı yanıma gelerek ‘baba Yasin abimi bul gel’ diyor.” ifadelerini kullandı.

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-009.jpg

konyada-7-yildir-kayip-olan-yasinin-babasi-haber-dairesine-konustu-010.jpg

Haber Dairesi / Mehmet IŞIK

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.