Konya’da anne ve babasını öldüren genç bir şeyi öne sürdü

Konya’nın Çumra ilçesinde 27 yaşındaki Mücahit Mustafa Çoban, emekli imam babası 57 yaşındaki Hüseyin Çoban ile 55 yaşındaki annesi Mürüvvet Çoban’ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Sanık, mahkemede psikolojik problemler yaşadığını iddia etti.

Konya’da anne ve babasını öldüren genç bir şeyi öne sürdü

Konya’nın Çumra ilçesinde emekli imam babası Hüseyin Çoban ile annesi Mürüvvet Çoban’ı öldüren Mücahit Mustafa Çoban, psikolojik problemler yaşadığını iddia etti.

KANLAR İÇERİSİNDE BULUNDU

Olay, 1 Haziran 2023’te İçeriçumra Mahallesi 74946 Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evde yaşanmıştı.

İddiaya göre; 1'i erkek 3 çocuk babası Hüseyin ve eşi Mürüvvet Çoban'dan kızı Nazire Ünsal haber alamadı. Bunun üzerine aynı mahallede oturan kayınpederine durumu anlattı.

Kayınpederi de Hüseyin Çoban ve Mürüvvet Çoban'ın oturduğu eve gitti. Kilitli olmayan kapıyı açıp eve girdiğinde Çoban çiftini kanlar içerisinde yatarken buldu.

konyada-anne-ve-babasini-olduren-genc-bir-seyi-onu-surdu.jpg

İhbarla adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan kontrolde Çoban çiftinin tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Çiftin cansız bedenleri otopsi için Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından da mahalle mezarlığına defnedildi.

Olayın ardından gözaltına alınan çiftin oğulları Mücahit Çoban, anne ve babasını öldürdüğünü itiraf etti. Ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

konyada-anne-ve-babasini-olduren-genc-bir-seyi-onu-surdu-001.jpg

PSİKOLOJİK PROBLEMLER YAŞADIĞINI İDDİA ETTİ

Anadolu Ajans’ında (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mücahit Mustafa Çoban ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Çoban savunmasında, psikolojik problemler yaşadığını iddia etti. İddia makamı, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığına ilişkin hazırlanan raporun beklenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

konyada-anne-ve-babasini-olduren-genc-bir-seyi-onu-surdu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.