Konya’da ayçiçek yağı stoklayan marketlere zabıta baskını

Konya'nın Hüyük ilçesinde zabıta ekipleri marketlerde yaptığı sıvıyağ denetimlerinde, deposunda bulunmasına rağmen raflarda yağ bulundurmayan marketler hakkında işlem yaptı.

Konya’da ayçiçek yağı stoklayan marketlere zabıta baskını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yok. Muhalefet, ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Bu konuda muhtarlardan bir isteğim var. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı yok mu? Ama ben istiyorum ki, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz, bu stokçuların gereğini biz yapacağız. Buralarda birinci derecede sorumlu kimdir? Validir. Sizler, valinin o mahallelerdeki elisiniz, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın elisiniz, ayağısınız. Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Yani, bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar ayçiçeği yağını, zeytinyağını vesaire depoluyor ve utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar, 'raflarda ayçiçeği yağı yok' diyerek böyle bir kampanyayı da yürütüyorlar. İşte burada bir olacağız, beraber olacağız bu ahlaktan yoksun olanlara da gereken dersi vereceğiz. Hiç endişeniz olmasın." açıklaması sonrası illerde denetimler sıklaştırıldı.

Konya’nın Hüyük ilçesinde de zabıta ekipleri, marketlerde yaptığı sıvıyağ denetimlerinde, deposunda bulunmasına rağmen raflarda yağ bulundurmayan marketler hakkında işlem yaptı.

konyada-aycicek-yagi-stoklayan-marketlere-zabita-baskini.jpg

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi ve son günlerde ayçiçeği yağı üzerinden fahiş fiyat artışları ile ilgili stokçuluk yapılmasının önüne geçmek için 6532 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerde bulunmuş, deposunda yağ bulunan ancak reyonda olmayan marketlere yasal işlem uygulanmıştır. Ekiplerimiz bundan sonra da ilçe merkezi ve mahallelerimizde denetimlerine ara vermeden devam edeceklerdir."

konyada-aycicek-yagi-stoklayan-marketlere-zabita-baskini-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum