Konya’da bir belediye engelli personeli tuvaletin önündeki masada görevlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bir belediyenin yüzde 54 engelli personeli parktaki tuvaletin önüne konulan masada görevlendirdiğini söyledi. Baykan, “Bu hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür.” dedi.

Konya’da bir belediye engelli personeli tuvaletin önündeki masada görevlendirdi

Konya’da bir belediyenin engelli çalışanı tuvaletin önündeki masada görevlendirildi.

Nizam Batmaz isimli çalışan, sosyal medya hesabından paylaştığı karenin altına, “Yeni görevim hayırlı olsun” notunu düştü.

konyada-bir-belediye-engelli-personeli-tuvaletin-onundeki-masada-gorevlendirdi.jpeg

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, konuyu bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Baykan, genel kuruldaki konuşmasında şunları kaydetti:

“Seçim bölgem Konya’da muhalefet partileri tarafından yönetilmeye başlanan belediyelerde mobbing ve işten çıkarmalarla ilgili birçok şikâyet gelmeye başladı. Daha bugün gelen bir bilgi “Pes!” dedirtecek cinsten. Konya’da bir belediyemizde yüzde 54 engelli bir personelin görevi Fen İşleri Başkanlığında büro personeli olmasına rağmen, bir parkta bulunan tuvaletin önüne konulan bir masaya oturtulması ve yeni görev yeri olarak bildirilmesi hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür? İlgili personelin engelli olması nedeniyle şimdilik buradan kişi ve belediye ismi vermiyorum, dileyen vekillerimize bilgisi verilecektir. Milletvekili arkadaşlarımdan belediyelerinde yapılan bu tarz uygulamaları takip etmelerini, böyle vicdan sızlatan durumlara müsaade etmemelerini temenni ediyorum. İnsanların işi, ekmeği ve kişilik haklarıyla uğraşmaya devam ederlerse bizler de bunları söylemekten, haklarını savunmaktan geri durmayacağız. Yönetimine geldiğiniz belediyelerdeki işiniz engelli personelle uğraşmak mıdır? Ayıptır, günahtır! Gözümüz üzerinizde olmaya devam edecektir.”

Milletvekili Baykan'ın TBMM'deki konuşması...

EMİRGAZİ BELEDİYESİ ÇALIŞANI

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Nizam Batmaz, Konya'nın Emirgazi İlçe Belediyesi çalışanı. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mesut Mertcan Emirgazi Belediye Başkanı seçilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum