Konya’da engelli çalışana tuvalet görevi olayında yeni gelişme

YRP’li Konya Emirgazi Belediyesi’nin engelli personeli tuvalet önüne konulan masada görevlendirmesi, Türkiye’nin konuştuğu olay haline geldi. Konuyu gündeme getiren AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, yeni gelişmeleri açıkladı.

Konya’da engelli çalışana tuvalet görevi olayında yeni gelişme

Konya’da Yeniden Refah Partili Emirgazi Belediyesinin engelli çalışanı tuvaletin önündeki masada görevlendirdiği iddia edilmiş, Nizam Batmaz isimli çalışan, sosyal medya hesabından paylaştığı karenin altına, “Yeni görevim hayırlı olsun” notunu düşmüştü.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak, “Konya’da bir belediyemizde yüzde 54 engelli bir personelin görevi Fen İşleri Başkanlığında büro personeli olmasına rağmen, bir parkta bulunan tuvaletin önüne konulan bir masaya oturtulması ve yeni görev yeri olarak bildirilmesi hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür?” demişti.

“ENGELLİ PERSONELİN UMUMA AİT WC’DE GÖREVLENDİRİLDİĞİ DOĞRUDUR”

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Emirgazi Belediye Başkanı seçilen Yeniden Refah Partili Mesut Mertcan ise yaptığı açıklamada, “Birkaç gündür şahsımı konu alan gerçekleri yansıtmayan sosyal medya paylaşımları ve bazı basın kuruluşları tarafından haberler yapılmaktadır. Bu haberlerde bir belediyemiz şirket personeline mobbing uyguladığım iddia edilerek şahsım ve kurumum zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Belediyemiz bünyesindeki Personel Şirketinde çalışan engelli bir personelin umuma ait WC’de görevlendirildiği doğrudur.” ifadelerini kullanmıştı.

2024/05/16/mesut-mertcan-emirgazi-belediye-baskani.jpeg

Daha önce burada çalışan personelin de engelli bir birey olduğunu, bu kişi emekli olduktan sonra burada mutlaka bir personelin görev alması gerekliliğinin doğduğunu ifade eden Mertcan, “Haberlere konu olan personelin sahada temizlik işleri, park-bahçeler, fen işleri gibi sürekli efor sarf etmeyi gerektiren işlerde çalıştırılması mümkün değildir. Ben de bir engelli kardeşiyim, engellilik konusunda farkındalık düzeyi yüksek ve her zaman engellileri desteklemek gayretinde olan bir bireyim.” bilgisini vermişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye’nin konuştuğu olaya ilişkin AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan son bilgileri verdi.

Baykan, “Gündeme getirdiğimiz mobing olayında mağdur olan engelli vatandaşımızı önce eski görev yerine çeken belediye başkanının bugün yine aynı noktaya gönderdiği bilgisi geldi. İlçe kaymakamlığının soruşturma açtığını öğrendim. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun inceleme başlattığı bilgisi geldi. Kendisi bilir devlet eninde sonunda mağdur olanın mağduriyetini giderir. Ha AK Partili belediyelerde de şikayetler var diyenler; buyurun somut olaylar varsa bilgi verin ilgilenelim. Ama şu işe bir müdahale edin de engelli kardeşimize uygulanan eziyeti bitirin.” dedi.

mehmet-baykan.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.