Konya’da engelli personele tuvalet görevi! Başkan Haber Dairesi’ne konuştu

Konya’da bir belediyenin engelli personeli parktaki tuvaletin önüne konulan masada görevlendirmesi dün TBMM gündemine taşınmıştı. Emirgazi Belediyesinin YRP’li Başkanı Mesut Mertcan Haber Dairesi’ne konuştu, gerekçesini açıkladı.

Konya’da engelli personele tuvalet görevi! Başkan Haber Dairesi’ne konuştu

Konya’da bir belediyenin engelli çalışanı tuvaletin önündeki masada görevlendirdiği iddia edilmiş, Nizam Batmaz isimli çalışan, sosyal medya hesabından paylaştığı karenin altına, “Yeni görevim hayırlı olsun” notunu düşmüştü.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak, “Konya’da bir belediyemizde yüzde 54 engelli bir personelin görevi Fen İşleri Başkanlığında büro personeli olmasına rağmen, bir parkta bulunan tuvaletin önüne konulan bir masaya oturtulması ve yeni görev yeri olarak bildirilmesi hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür?” demişti.

EMİRGAZİ BELEDİYESİ ÇALIŞANI ÇIKTI

Haber Dairesi muhabirinin yaptığı araştırma sonrası Nizam Batmaz’ın, Konya'nın Emirgazi İlçe Belediyesi çalışanı olduğu ortaya çıktı.

2024/05/15/konyada-bir-belediye-engelli-personeli-tuvaletin-onundeki-masada-gorevlendirdi.jpeg

O BAŞKAN HABER DAİRESİ’NE KONUŞTU

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Emirgazi Belediye Başkanı seçilen Yeniden Refah Partili Mesut Mertcan Haber Dairesi’ne konuştu. İsim vermeden Nizam Batmaz’a yapılan görevlendirmenin gerekçesini açıklayan Mertcan, “Birkaç gündür şahsımı konu alan gerçekleri yansıtmayan sosyal medya paylaşımları ve bazı basın kuruluşları tarafından haberler yapılmaktadır. Bu haberlerde bir belediyemiz şirket personeline mobbing uyguladığım iddia edilerek şahsım ve kurumum zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Belediyemiz bünyesindeki Personel Şirketinde çalışan engelli bir personelin umuma ait WC’de görevlendirildiği doğrudur.” dedi.

mesut-mertcan-emirgazi-belediye-baskani.jpeg
Mesut Mertcan - Konya Emirgazi Belediye Başkanı

“BEN DE BİR ENGELLİ KARDEŞİYİM”

Daha önce burada çalışan personelin de engelli bir birey olduğunu, bu kişi emekli olduktan sonra burada mutlaka bir personelin görev alması gerekliliğinin doğduğunu ifade eden Mertcan, “Haberlere konu olan personelin sahada temizlik işleri, park-bahçeler, fen işleri gibi sürekli efor sarf etmeyi gerektiren işlerde çalıştırılması mümkün değildir. Ben de bir engelli kardeşiyim, engellilik konusunda farkındalık düzeyi yüksek ve her zaman engellileri desteklemek gayretinde olan bir bireyim.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.