Konya’da Bünyamin Öz’ün öldüğü cinayet gibi kazada sanık hakim karşısında

Konya’da 5 ay önce Bünyamin Öz’ün hayatını kaybettiği, eşi ve 3 çocuğunun yaralandığı kaza ile ilgili tutuklanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında “İşçilere yemek yaptırmaya gidiyordum, yolda karşılaştık. Keşke böyle olmasaydı” dedi.

Konya’da Bünyamin Öz’ün öldüğü cinayet gibi kazada sanık hakim karşısında

Olay, 29 Mayıs Pazar günü Konya’nın Derbent İlçesinde yaşanmıştı.

İddiaya göre; Bünyamin Öz, 42 AAD 039 plakalı otomobili ile Derbent ilçesinden bir yakınının nişanına katılmak üzere Konya’ya doğru ailesiyle birlikte yola çıktı.

Saraypınar Mahallesindeki evinden 5 kilometre kadar uzaklaşan Öz, başka bir aracın sıkıştırması sonucu kaza yaptı.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Kazada, 5 çocuk babası Bünyamin Öz olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Emine Öz (37), çocukları Beyza Nur (12), Ahmet Can (1) ve Muhammed İbrahim Öz (2) yaralandı.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı Bünyamin Öz tarafından sosyal medyadan yapılan canlı yayın tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntüleri izleyen jandarma ekipleri, Saraypınar Mahallesinden çıkışta Bünyamin Öz’ün yoluna çıkan bir otomobilin, seyir halindeyken Öz’e arkadan çarptığını, daha sonra sıkıştırdığını, bu sırada da olayın yaşandığını belirledi.

 

 

TUTUKLANDI

Bünyamin Öz ile aralarında daha önceden husumet olduğu öne sürülen otomobilin sürücüsü Mustafa K, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli Mustafa K. ise çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı.

ACILI AİLE HABER DAİRESİ’NE KONUŞTU

Çocukları Beyza Nur ve Ahmet Can ile birlikte taburcu olan acılı eş Emine Öz tüm yaşananları Haber Dairesi’ne anlattı.

Öz, “Bir yakınımızın nişanı için Konya’ya doğru yola çıktık. Eşim giderken canlı yayın başlattı. Bu kişi bir süre sonra peşimize takıldı. Yolda bilerek aracımıza vurdu. Bizim kaza yapmamız için elinden geleni yaptı. Eşim ondan kaçmak için çok mücadele etti ama olmadı. Son sözü ‘Bu bizi öldürecek’ oldu. Sonrasında da kaza yaptık. Ben eşimi toprağa verdim. Bir çocuğum hastanede tedavi altında. Bize bunu yapan kişinin en ağır cezayı almasını istiyorum.” dedi.

konyada-bunyamin-ozun-oldugu-cinayet-gibi-kazada-sanik-hakim-karsisinda-002.jpg

İCARLIK ARAZİYİ EKMESİNİ İSTEMEMİŞ

Ölen Bünyamin Öz’ün dayısı Numan Kütük, şüpheli Mustafa K’nin 3 yıl önce kendi arazilerine yakın bir noktada bulunan icar arazisini kiralayan Bünyamin Öz’e husumet beslediğini söyledi. Kütük, Mustafa K’nin tarlasını sulamasın diye Öz’ün arazine giden suyun yönünü değiştirdiğini, ancak o dönem araya giren büyükler tarafından tarafların barıştırıldığını belirtti.

ARABAYI BIRAKIP MOTOSİKLETLE OLAY YERİNE GERİ GELMİŞ

Mustafa K’nin Bünyamin Öz’e kaza yaptırdıktan sonra evine geri dönüp aracı bıraktıktan sonra bu kez motosikletine binerek olay yerinden geçtiği, ancak aileye yardım etmediği öne sürüldü.

Mustafa K’nın ayrıca köylüleri arayarak Bünyamin Öz’ün kaza yaptığını, durumlarını sorduğunu, ancak bir köylünün kazaya kendisinin sebebiyet verdiğini söylemesi üzerine jandarmaya giderek önce oğlunun daha sonra ise aracı kendisinin kullandığını itiraf ettiği kaydedildi.

konyada-bunyamin-ozun-oldugu-cinayet-gibi-kazada-sanik-hakim-karsisinda-001.jpg

İDDİANAME HAZIRLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, cinayet gibi kaza ile ilgili “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla hazırlanan iddianame tamamlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Mustafa K'nin, kullandığı otomobille Derbent istikametinden Beyşehir istikametine seyrettiği belirtildi.

Mustafa K'nin, Değiş Mahallesi kavşağı önüne geldiğinde, Bünyamin Öz'ü geçtikten sonra aracın direksiyonunu önüne kırdığı kaydedilen iddianamede, Öz'ün, bunun üzerine direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracıyla yol kenarındaki yamaçlık alana çarpması sonucu hayatını kaybettiği, araçtakilerin yaralandığı ifade edildi.

“BİLİNÇLİ TAKSİRLE” HAREKET EDEN SANIK “ASLİ KUSURLU” SAYILDI

Yapılan incelemeler, tanık ifadeleri ve kamera görüntülerinin değerlendirilmesi sonucu iddianamede yer alan rapora göre Mustafa K, kurallara aykırı hareketiyle "asli kusurlu" sayıldı. Raporda Mustafa K'nin, Bünyamin Öz'ün seyir durumunu bozarak kamyonetiyle yol dışı kalmasına sebebiyet verecek ölçüde asli kusurlu şekilde "bilinçli taksirle" hareket ettiği, Öz'ün vefatına ve araçtakilerin yaralanmasına neden olarak üzerine atılı suçu işlediği bilgisine yer verildi.

Hayatını kaybeden Öz'ün ise Mustafa K'nin kendisini sıkıştırması sonucu yavaşlamayarak önlem almadığı gerekçesiyle tali kusurlu olduğu belirtildi.

Sanık hakkında dosya kapsamında 22,5 yıl hapis cezası talep edildi.

konyada-bunyamin-ozun-oldugu-cinayet-gibi-kazada-sanik-hakim-karsisinda.jpg

SANIK İLK KEZ HAKİM KARŞINA ÇIKTI

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa K., kazada hayatını kaybeden Bünyamin Öz’ün eşi Emine Öz ile taraf avukatları katıldı.

“İŞÇİLERE YEMEK YAPTIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Sanık Mustafa K., ilk savunmasında “Olay günü işçilere yemek yaptırmak için yola çıktım. Bünyamin ailesiyle başka bir yere gidiyormuş. Yolda tesadüfen karşılaştık. Ben aracı sıkıştırmadım. Keşke böyle olmasaydı, adresim belli kaçacak değilim. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Müşteki avukatı ise sanığın eyleminin açık bir şekilde "kasten öldürme" olduğunu savunarak, tanık anlatımlarının da sanığın kastını ortaya koyduğunu kaydetti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen H.B. tarafları tanımadığını belirterek, “Olay anında başka bir araçla yolda seyir halindeydik. Ben aracın bagajında yolculuk yapıyordum. İki aracı yan yana gördüm. Yeşil renkli araç, diğer aracı sıkıştırdı, o sırada beyaz araç kaçmaya çalıştığı sırada kaza meydana geldi.” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların da dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.