Konya’da çarptığı yayayı ölüme terk eden sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Konya'da yaya Nuri Gürler'e çarparak kaçan ve yakalandığında olay yerine başka bir araçla tekrar geldiği belirlenen sürücünün ifadesi ortaya çıktı. Fatih Türkçetin’in, Gürler’i otobüse bindirdikten sonra evine gidip uyuduğunu söylediği öğrenildi.

Konya’da çarptığı yayayı ölüme terk eden sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Kaza, 30 Ocak Pazar günü, Konya’nın merkez Meram ilçesi Aksinne Mahallesi Taşcami Uzunharmanlar Caddesinde yaşanmıştı.

Sabah saatlerinde minibüsüyle Nuri Gürler'e (38) çarpan Fatih Türkçetin (33), olay yerinden kaçtı.

Daha sonra arkadaşı İlyas G. ile tekrar kaza yerine gelen Türkçetin, yaralı Gürler'i hastaneye götürülmesi için Konya Büyükşehir Belediyesine ait bir otobüse bindirdi. Gürler, çok geçmeden otobüste hayatını kaybetti.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kazadan sonra kısa süre içinde Fatih Türkçetin’i buldu ve gözaltına aldı.

EVE GİDİP UYUMUŞ!

Fatih Türkçetin'in ifadesinde anlattıkları şok etti. Sabah’ta yer alan habere göre; 2 çocuk babasının ölümüne neden olduktan sonra kaçan Türkçetin, "40-45 kilometre hızla gidiyordum. Ahmet Özcan Caddesine 200 metre kala arabanın ön tarafından pat diye ses geldi. Hava puslu, karanlık ve yol kenarlarında yoğun kar olduğu için ne olduğunu göremedim. Durmadan yolumuza devam ettik. Eve varınca aracın sağ ön farı ve camının kırık olduğunu görünce 'bir şeye çarptık' diyerek bana ait başka bir araçla arkadaşımla olay yerine geri döndük. Geri döndüğümüzde erkek şahsın yerde yattığını gördük." dedi.

konyada-carptigi-yayayi-olume-terk-eden-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti.jpg

NABZINI KONTROL ETMİŞ

Gürler'in boğazından ve bileğinden nabzını kontrol ettiğini belirten Türkçetin şunları kaydetti:

"Nabzı atıyordu. Bir taraftan da 112'yi arayıp ambulans bekledik. Birkaç dakika sonra tekrar 112'yi aradım. Bulunduğumuz yerin adresini tam olarak öğrenmek için yoldan geçen belediye otobüsünü durdurduk. Şoföre adresi sorarken hat kesildi. Bu sırada yaralı şahsı otobüse bindirip, hastaneye yetiştirelim diye konuşuldu. Biz de şahsı otobüse bindirdik. Otobüs şahsı alarak hastaneye doğru yola çıktı. Biz de arkadaşım ile evimize gittik. Ben yattım. Ben kendi şeridimden gidiyordum. Hava puslu ve karanlık olduğu için bu şahsı görmedim."

konyada-carptigi-yayayi-olume-terk-eden-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-001.jpg

“KAÇMAYIP HASTANEYE GÖTÜRSEYDİ KURTARILABİLİRDİ”

Polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Fatih Türkçetin, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Türkçetin'in olay yerinden kaçtıktan sonra tekrar olay yerine gelerek Gürler'e yardımcı olmaya, hastaneye götürmeye çalıştığını ancak kaza anı ve yaralının otobüse bindiği zaman arasında 18 dakikalık bir zaman farkı olduğunu, kazanın hemen ardından 112 aranıp veya şüphelinin kendisine ait araç ile yaralıyı hastaneye götürmesi halinde yaralının kurtulma ihtimalinin bulunduğu belirtti.

konyada-carptigi-yayayi-olume-terk-eden-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-003.jpg

TUTUKLANDI

Fatih Türkçetin, 'ihmali davranışla kasten adam öldürme' tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konyada-carptigi-yayayi-olume-terk-eden-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.