Konya’da en büyük kaç şiddetinde deprem olur?

Ağustos ayında iki büyük depremle sallanan Konya’da yıkıcı bir deprem yaşanır mı? En büyük depremin şiddeti kaç olur? Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan yeni bir açıklama yaptı ve bu sorulara cevap verdi.

Konya’da en büyük kaç şiddetinde deprem olur?

Konya, geride bıraktığımız Ağustos ayında iki büyük depremle sallandı.

1 Ağustos’ta Selçuklu ilçesi Çaltı Mahallesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 29 Ağustos’ta ise Kulu ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Her iki deprem de kentin büyük bölümünden, hatta çevre illerden de hissedildi.

Vatandaşlar, Konya’da yıkıcı bir deprem olur mu, en büyük depremin şiddeti kaç olur? sorularının cevabını ararken, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan yeni bir açıklama yaptı. Ercan, Konya’nın da aralarında bulunduğu bazı illerde görülebilecek en büyük depremleri sıraladı.

Prof. Ercan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Kırıkkale; M5,0, Kırklareli; <M5,0, Kırşehir;<M5,9, Kilis; M7,0, Kocaeli; M7,5, Konya; M6,3. Kocaeli’nin depremi 1999’da oldu. Uzun süre bir daha olmayacak. Konya içinde yıkıcı deprem yok. Kilis Ölüdeniz kırığı etkisinde.”

konyada-en-buyuk-kac-siddetinde-deprem-olur-prof-ahmet-ercan-acikladi.jpeg

DEPREM BAKIMINDAN EN GÜVENLİ ŞEHİRLER

Prof. Ahmet Ercan, daha önce de deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinin Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin ve Antalya olduğunu ifade etmişti.

konyada-en-buyuk-kac-siddetinde-deprem-olur.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.