Konya’da etliekmekçide cinayet! 5 sanık yargılanıyor

Konya’nın Karatay ilçesinde bir etliekmekçide çıkan silahlı kavgada Mehmet Aksöz ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya’da etliekmekçide cinayet! 5 sanık yargılanıyor

Olay, 19 Mayıs 2023'te Konya’nın Karatay ilçesi Selim Sultan Mahallesi Söğütpınar Sokak’taki bir etlikemekçide yaşanmıştı.

İddiaya göre; iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada Mehmet Aksöz ve Ulgar A. silahla vurularak yaralandı.

Yaralılardan Mehmet Aksöz, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı. Ulgar A. isimli yaralı da çevredekiler tarafından hastaneye götürüldü.

2 ŞÜPHELİ KULU’DA YAKALANDI

Olayın ardından çalışma başlatan ekipler, önce şüphelilerin kaçtığı aracı ardından da plakasını belirledi. Şüphelilerin Kulu ilçesine gittiğini belirleyen ekipler, Ömeranlı Mahallesi’nde jandarma ile birlikte operasyon düzenledi.

45 adet suç kaydı olan Yahya A. (17) ile 27 adet suç kaydı olan Mehmet Y. (26) Celep Mahallesi'nde saklandıkları evde kıskıvrak yakalandı.

konyada-etliekmekcide-cinayet-5-sanik-yargilaniyor.jpg

YAKALANMAMAK İÇİN 3 ARAÇ DEĞİŞTİRMİŞLER

Olay sonrasında şüphelilerin yakalanmamak için 3 araç değiştirerek Kulu ilçesine gittikleri ve bir evde saklandıkları belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Başından vurulan ve Konya Şehir Hastanesinde tedavi altında bulunan yaralılardan Mehmet Aksöz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. 50 yaşındaki Aksöz’ün cenazesi, memleketi Karapınar ilçesindeki Apak Mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

konyada-etliekmekcide-cinayet-5-sanik-yargilaniyor-001.jpg

2’Sİ TUTUKLU 5 SANIK YARGILANIYOR

Olaya ilişkin 2’si tutuklu 5 sanığın yargılaması sürüyor.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Y. ile başka bir suçtan tutuklu sanık Yahya A. ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanık Mehmet Y, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Olay günü karşı tarafın kendisine zorla senet imzalatmaya çalıştığını iddia eden Mehmet Y, "İmzalamayı reddettiğim için bana silah çekildi. Olayda sadece kendimi korumaya çalıştım. Öldürme amacıyla hareket etmedim." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen sanıkların dinlenmesine ve sanık Mehmet Y'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

konyada-etliekmekcide-cinayet-5-sanik-yargilaniyor-002.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.