Konya’da hakkında 140 suç dosyası bulunan 13 yaşındaki çocuk durdurulamıyor

Konya’da son bir ay içinde farklı hırsızlık olaylarına karıştığı gerekçesiyle 3 kez gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemelerce serbest bırakılan 13 yaşındaki çocuk, 4 farklı olaya daha karıştığı tespit edilerek yeniden gözaltına alındı.

Konya’da hakkında 140 suç dosyası bulunan 13 yaşındaki çocuk durdurulamıyor

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezindeki 3 farklı iş yerinden 2 bin 150 TL para, cep telefonu, bisiklet, sadaka kutusu ile bir otomobilin camının kırılması olaylarını gerçekleştiren şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ŞÜPHELİ AYNI İSİM ÇIKTI

Polis, yaptığı çalışma sonucu şüphelinin, son 20 gün içerisinde 3 kez gözaltına aldıkları, ikisi mahkemeden biri de emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan T.T. olduğunu tespit etti. Ekipler T.T.'yi yeniden gözaltına aldı.

EV HAPSİ VE ADLİ KONTROL KARARI ALMIŞ

Hırsızlığı alışkanlık haline getiren T.T.'nin son olaylarının ardından çıkarıldığı mahkemelerce hakkında hem ev hapsi hem de adli kontrol kararları uygulandığı ortaya çıktı. T.T.'nin buna rağmen kuralları çiğneyerek hırsızlık yapmaya devam ettiği belirlendi. Karatay ilçesindeki eski adı Doğanlar olan Sultan Mesut Mahallesinde oturan T.T'nin hırsızlık için özellikle evine yürüme mesafesinde olan iş yerlerini seçtiği öğrenildi.

konyada-hakkinda-140-suc-dosyasi-bulunan-13-yasindaki-cocuk-durdurulamiyor.jpg

HIRSIZLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNUN FARKINDA

Daha önceki olayların ardından Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık kontrolünden geçirilen T.T. hakkında, hırsızlık olaylarını bilinçli şekilde yaptığı, olayların yaptırımının da ne olduğunu bildiği yönünde rapor verildiği belirtildi.

VELAYETİ DEDESİNDE, BABANIN SUÇ DOSYASI KABARIK

T.T.'nin babası İ.T.'nin de konut dokunulmazlığını ihlal, uyuşturucu madde kullanımı, hırsızlık ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı gibi 19 farklı suç kaydını bulunduğu ve bu nedenle cezaevinde olduğu belirtildi. Yapılan incelemelerde annenin T.T. ile ilgilenmediği ve bu nedenle T.T.'nin velayetinin dedesinde olduğu tespit edildi.

YENİDEN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilen T.T, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum