Konya’da mutasyonlu virüs alarmı: 5 yaşındaki çocukta görüldü!

Koronavirüs vaka sayısında kırmızı; yani çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya’da, mutasyonlu virüs alarmı var. Bazı ilçelerde bu nedenle karantina uygulanırken, hızla yayılan mutasyon virüse 5 yaşındaki bir çocukta da rastlandığı belirtiliyor.

Konya’da mutasyonlu virüs alarmı: 5 yaşındaki çocukta görüldü!

Mart ayı itibariyle kademeli normalleşme adımlarının atılmasına başlanması planlanıyor.

Bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ana gündemini de bu konu oluşturuyor. Haftalık vaka sayılarına göre; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan şehirlerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu ve hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

2020/10/20/cumhurbaskanligi-kabinesi-002.jpg

KONYA KIRMIZI LİSTEDE

Konya özelinde bakıldığında kademeli normalleşme adımlarının biraz zor atılacağı görülüyor. Öyle ki son açıklanan, yani 15-22 Şubat haftasını içeren vaka tablosunda Konya, kırmızı; yani çok yüksek riskli iller arasında yer alıyor. Normalleşmeye giden yol ise tedbirlere uyup, vaka sayısının düşürülmesinden geçiyor.

GÜNLÜK 350-400 VAKA

Son verilere göre Konya’da günlük 350-400 civarında günlük vaka görülüyor. Kısıtlamalara rağmen, bu rakam giderek artıyor. Artışın sebebi olarak ise aşının bulunmasının rehavete sürüklemesi gösteriliyor.

konya-koronavirus.jpg

5 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA MUTASYONLU VİRÜS

Mutasyonlu virüs de giderek yayılıyor. Şu ana kadar Konya kent merkezinin yanı sıra Seydişehir, Beyşehir, Çumra ve Hüyük ilçelerinde görülen ve karantina uygulamasına gidilen mutasyonlu virüs nedeniyle son olarak Doğanhisar İlçesi Ayaslar Mahallesinde 10 günlük karantina uygulamasına başlanmış durumda. Giderek yayılan mutasyonlu virüsün Konya’da, genç yaşlardaki vatandaşlarda da görüldüğü, hatta 5 yaşındaki çocukta bile görüldüğü ifade ediliyor.

NORMALLEŞME İÇİN NE YAPMALI?

Konya’nın bir an önce kırmızı listeden çıkıp kademeli normalleşmeye geçmesi için; kısıtlama kararlarına eksiksiz uyulması, maske ve mesafe kurallarına daha çok dikkat edilmesi, toplu organizasyonlar ve en önemlisi de aile içi ziyaretlerin sonlandırılması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.