Konya’nın ilk mutasyonlu virüs görülen ilçesinde yöneticiler alarmda

Konya’da mutasyonlu koronavirüsün ilk görüldüğü ilçe Seydişehir’de kent yöneticileri alarm durumunda. Kaymakam başkanlığında bir araya gelen ilgililer, kademeli normalleşme öncesi salgınla mücadeledeki yol haritasını ele aldı. Yeni tedbirler gelebilir.

Konya’nın ilk mutasyonlu virüs görülen ilçesinde yöneticiler alarmda

Konya’nın Seydişehir ilçesi, koronavirüs vaka sayılarının arttığı ilçelerin başında geliyor. Son durum, güncellenen Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına da yansımış durumda.

konyanin-ilk-mutasyonlu-vurus-gorulen-ilcesinde-yoneticiler-alarmda.jpeg

Mutasyonlu virüsün ilk görüldüğü yer de olan Seydişehir’de, geçtiğimiz günlerde Bostandere Mahallesi karantinaya alınmıştı. Mahalledeki karantinanın sona erdiği öğrenildi.  

konyanin-ilk-mutasyonlu-vurus-gorulen-ilcesinde-yoneticiler-alarmda.jpg

İLÇE YÖNETİCİLERİ ALARMDA

Artan vaka sayısının önüne geçmek ve kademeli normalleşmeden faydalanmak isteyen ilçe yöneticileri, kent genelinde alarm durumunda… Bu çerçevede, Kaymakam Aydın Erdoğan başkanlığında salgınla mücadele koordinasyon toplantısı düzenlendi. Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı ve Salgınla Mücadele Koordinatörü Ferhat Tükel katıldı. Toplantıda, ilçenin güvenlik ve asayiş konuları başta olmak üzere, salgınla mücadele değerlendirildi.

konyanin-ilk-mutasyonlu-vurus-gorulen-ilcesinde-yoneticiler-alarmda-001.jpg

“BAZI MAHALELERDEKİ ARTIŞ, YENİ TEDBİRLER GETİREBİLİR”

Kaymakam Aydın Erdoğan, toplantıda, salgınla mücadele konusunda yol haritasını gözden geçirdiklerini belirterek, “Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, emniyet, jandarma, güvenlik güçlerimiz ve diğer kamuda çalışan arkadaşlarımız salgınla mücadelede 7 gün 24 saat canla başla çalışmaktadırlar. Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere, merkez mahallelerimizde ki Kovid-19 salgınının ilerleyişi ve seyrini değerlendirdik. Bazı mahallelerimizdeki koronavirüs vakalarının artışı yeni tedbirleri almamıza neden olabilir. Hemşehrilerimizi bu konuda daha duyarlı davranmaları ve teması en aza indirmeleri, ev ziyaretleri yapmamaları, taziyelerde bulunmamaları salgınla mücadelede başarı oranımızı gözle görülür şekilde arttıracaktır. Tüm çalışmalarımız ve alınan tedbirler vatandaşlarımıza daha huzurlu bir yaşam alanı sağlayabilmek içindir.” dedi. ​​​​​

konyanin-ilk-mutasyonlu-vurus-gorulen-ilcesinde-yoneticiler-alarmda-yeni-tedbirler-gelebilir.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.