Konya’da otobüste maske uyarısı yaptığı için silahla vurulan yolcu konuştu

Konya’da otobüste maske takması için uyarılan bir kişi, yolculardan Recep Ceylan’ı silahla vurmuştu. Yaşananları anlatan ve saldırganın vurduktan sonra silahı başına dayadığını söyleyen Ceylan, “Diğer insanlara iyilik yapalım derken yaralandık." dedi.

Konya’da otobüste maske uyarısı yaptığı için silahla vurulan yolcu konuştu

Olay, önceki gece geç saatlerde, Konya’nın Meram ilçesi Karaman Caddesinde yaşanmıştı. 112 Acil Çağrı Merkezine, bir kişinin otobüs içinde silahla vurulduğu ihbarı gelmiş, kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, Recep Ceylan’ın bacaklarından silahla vurulduğunu belirlemişti.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan 24 yaşındaki Ceylan, ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılmış, burada yakınlarının karşıladığı Ceylan, sedye üzerinde gözyaşlarını tutamamıştı.

BAĞ EVİNDE GİZLENİRKEN YAKALANDI

Konya polisi, silahlı saldırganın yakalanması için başlattığı çalışmada kısa sürede sonuca ulaşmış, Adem S. isimli zanlının, Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi yakınlarındaki bir bağ evinde gizlendiği tespit edilmişti. Adrese baskın yapan polis, şüpheliyi saklandığı evde yakalamıştı. Adliyeye sevk edilen zanlı, dün tutuklanmıştı.

YAŞANANLARI TEK TEK ANLATTI

Recep Ceylan, olay günü yaşananları bütün ayrıntılarıyla anlattı. Konya Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren Ceylan, kendisine saldıran zanlı Adem S'nin maskesiz bir şekilde otobüse bindiğini, otobüs şoförünün de "Maske takın beyefendi" uyarısına aldırış etmediğini söyledi.

“ŞOFÖRÜN BAŞINA VE OMZUNA VURMAYA BAŞLADI”

Adem S'nin bir süre sonra yerinden kalkıp şoförün yanına gittiğini belirten Ceylan, "Aralarında münakaşa başladı. Adem S, otobüs hareket halindeyken şoförün başına ve omuzuna vurmaya başladı. Olay bu şekilde devam ederken insanlık hali olarak kendisine 'Arkaya geç otur, ne gerek var tatsızlığa' dedim. Cebinde de maskesi varmış. Ancak bize karşı dönerek, 'Ne yapacağımı size mi soracağım' diye tepki gösterdi." ifadelerini kullandı.

konyada-otobuste-maske-uyarisi-yaptigi-icin-silahla-vurulan-yolcu-konustu.jpg

“BIÇAK ÇEKTİ”

Ceylan, Adem S'yi uyarması nedeniyle zanlının tepki göstererek yakasından tuttuğunu, bunun üzerine otobüstekilerin tepki gösterdiğini anlattı. Otobüs şoförünün de tepki göstermesiyle Adem S'yi araçtan indirdiklerini ifade eden Ceylan, "Adem S. aşağıya inince vatandaşlara doğru bıçak çekti ama hep birlikte tepki gösterince uzaklaştı. Daha sonra otobüs tekrar hareket etti." dedi.

konyada-otobuste-maske-uyarisi-yaptigi-icin-silahla-vurulan-yolcu-konustu-001.jpg

“BACAKLARIMDAN VURDUKTAN SONRA SİLAHI BAŞIMA DAYADI”

Bir süre sonra duraklardan birinde maskeli ve şapkalı birinin bindiğini aktaran Ceylan, "Otobüstekilerden biri, şüphelinin yine otobüse bindiğini anladı. 'Abi yine bindi' der demez başımı çevirmemle bacaklarıma ateş etmeye başladı. İki bacağıma da silahla ateş etti. Otobüsteki herkes kaçmaya başlayınca silahtaki bütün mermiyi bana sıktı. En son silahı benim başıma doğrultarak, 'Sıkayım mı, öldüreyim mi seni burada?' diyordu. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Zaten otobüs şoförü de ifadesinde zanlının silahı benim kafama tuttuğunu söylemiş.” dedi.

konyada-otobuste-maske-uyarisi-yaptigi-icin-silahla-vurulan-yolcu-konustu.jpeg

“İYİLİK YAPALIM DERKEN YARALANDIK"

Tedavisinin devam ettiğini, yürümesinin yaklaşık 3 ayı bulacağını dile getiren Recep Ceylan, “Mermi bacak kemiğimi kırmış. Ameliyatlara girdim. Bir kişinin maske takmaması nedeniyle 'tepki gösterip diğer insanlara iyilik yapalım' derken yaralandık." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.