Konya’da pazarcı cinayetinde sanıklara istenen ceza belli oldu

Konya’da geçtiğimiz yıl, pazarcı esnafı arasında çıkan kavgada İsmail Kurul (19) hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Sanıklar hakkında istenen ceza belli oldu. 8 sanıktan 4'ünün "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi istendi.

Konya’da pazarcı cinayetinde sanıklara istenen ceza belli oldu

Olay, geçtiğimiz yıl Konya’nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde yaşanmıştı.

Alacak meselesi nedeniyle pazarcı esnafı arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Olayda 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Kurul (19) hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammet Bardakcı, başka suçtan tutuklu Gökhan N. ve Şevket M, tutuksuz sanıklar Hüseyin, Alişan ve Yaşar B, Ahmet A, Rahmi Ö. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan sanık Muhammet Bardakcı, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi, beraatını istedi. Sanık Hüseyin B. de olay sırasında kendisini korumak istediğini öne sürüp suçlamayı reddetti.

Maktul İsmail Kurul'un babası Muhammed Esad Kurul ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

konyada-pazarci-cinayetinde-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, olay günü aralarında husumet bulunan Muhammet Bardakçı, Yaşar B, Alişan B. ve Hüseyin B. ile diğer taraf Gökhan N, Ahmet A, maktul İsmail Kurul, Rahmi Ö. ve Şevket Mutlu arasında kavga çıktığını belirterek, kavgada Kurul'un kesici ve delici alet yaralanmasıyla yaşamını yitirdiğini, her iki tarafta da yaralananlar olduğunu aktardı.

Sanıklar Muhammet Bardakcı, Alişan B, Hüseyin B, Yaşar B'nin maktul İsmail Kurul'u "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi istenen mütalaada, söz konusu sanıkların, Ahmet A. ve Gökhan N'ye yönelik "kasten yaralama" suçundan 3'er yıla, Şevket M. ve Rahmi Ö'ye yönelik "kasten yaralama" suçundan ise 18'er yıla kadar hapsi talep edildi.

konyada-pazarci-cinayetinde-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu-001.jpg

Mütalaada, sanıklar Gökhan N. ve Ahmet A'nın, Hüseyin B. ve Yaşar B'ye yönelik eylemleri nedeniyle "kasten yaralama" suçundan 3'er yıla, Muhammet Bardakcı'ya yönelik "kasten yaralama" suçundan ise 6 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenirken, sanıklar Rahmi Ö. ve Şevket M'nin, diğer sanıklar Hüseyin B. ve Yaşar B'ye yönelik "kasten yaralamaya azmettirme" suçundan 3'er yıla, Muhammet Bardakcı'ya yönelik "kasten yaralamaya azmettirme" suçundan da 6 yıl 9'ar aya kadar hapsi istendi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bardakcı'nın tutukluluk halinin devamına karara vererek duruşmayı erteledi.

konyada-pazarci-cinayetinde-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.