Konya’da Prof. Tahir Uluç’un vurulduğu olayda yeni gelişme

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Prof. Dr. Tahir Uluç’un odasında silahla vurulması olayında yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki şüpheli profesörün kardeşi İ.A da polis ekiplerince yakalandı. 2 zanlı adliyeye sevk edildi.

Konya’da Prof. Tahir Uluç’un vurulduğu olayda yeni gelişme

Konya’da dün akşam saatlerinde yaşanan bir olay, Türkiye’nin gündemine girdi.

PROFESÖR, ODASINDA SİLAHLA VURULDU

İddiaya göre; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanlık binasında Felsefe ve Din bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, dekanlık binasındaki odasında bulunduğu sırada yanına aralarında daha önceden husumet bulunan aynı bölümdeki öğretim üyesi olan Prof. Dr. Galip A. ile kardeşi İ.A. geldi.

BACAĞINDAN VURULDU

Aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tahir Uluç, tabancayla ateş edilmesi sonucu bacağından yaralandı. Prof. Dr. Galip A. ve kardeşi İ.A., olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine fakülteye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı Prof. Dr. Tahir Uluç, ambulansla aynı üniversitenin Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

ŞÜPHELİ PROFESÖR YAKALANDI

Polis kısa sürede olaya karışan Prof. Dr. Galip A'yı gözaltına aldı ve İ.A'nın yakalanması için çalışma başlattı.

konyada-prof-tahir-ulucun-vuruldugu-olayla-yeni-gelisme.jpg

İZİN ANLAŞMAZLIĞI İDDİASI

Prof. Dr. Tahir Uluç ile aynı bölümde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Galip A. arasındaki tartışmanın izin anlaşmazlığından kaynaklandığı öne sürülürken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyurdu.

konyada-prof-tahir-ulucun-vuruldugu-olayla-yeni-gelisme-001.jpg

2 ŞÜPHELİ BUGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis ekiplerinin olaydan hemen sonra başlattığı ve gece boyu süren çalışmalar sonunda, olaya karıştığı iddiasıyla aranan İ.A, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Prof. Dr. Galip A. ve kardeşi İ.A, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve bugün adliyeye sevk edildi.

konyada-prof-tahir-ulucun-vuruldugu-olayda-yeni-gelisme.jpeg

TUTUKLANDI

Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden İ.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Prof. Dr. Galip A. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

konyada-prof-tahir-ulucun-vuruldugu-olayda-yeni-gelisme-001.jpeg

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Yaralı Prof. Dr. Tahir Uluç’un tedavisi ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi ediyor.

2023/10/04/tahir-uluc-kimdir-nereli-nasil-vuruldu.jpg
Prof. Dr. Tahir Uluç

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum