Konya’da silahlı saldırıya uğrayan avukat Abdülkadir İnci, haciz yüzünden vurulmuş

Konya Adliyesi’nin otopark girişinde aracında tabancayla vurulan Avukat Abdülkadir İnci’nin tedavisi sürüyor. Olaydan önce saldırganlarla birlikte oturup çay içtiklerini belirten İnci, yaşananları tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Konya’da silahlı saldırıya uğrayan avukat Abdülkadir İnci, haciz yüzünden vurulmuş

Konya Adliyesi’nin otopark girişinde, arabasında uğradığı silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Avukat Abdülkadir İnci, olayın öncesi ve sonrasında yaşananları tek tek anlattı.

SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ, PANİK ANLARI YAŞANDI

Perşembe günü, Konya Adliyesi önünden yükselen silah sesleri çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Avukat Abdülkadir İnci (42), Karatay ilçesindeki Konya Adliye Sarayı civarında görüştüğü İsmail E. (21) ve Kadir Ö. (33) ile tartıştı, ardından otomobiline binerek adliyeye doğru yola çıktığı sırada aracına binen iki zanlının silahlı saldırısında bacağından yaralandı.

TEK BAŞINA YAKALADI

Kaçmaya çalışan 2 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli Komiser Yardımcısı B.K. tarafından etkisiz hale getirildi. O anlar, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

 

 

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler İsmail E. ve Kadir Ö, dün adliyeye sevk edildi. İki zanlı da, “Tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten yaralama” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

2021/10/08/konyada-avukati-aracinda-vuran-zanli-oyle-gerekiyordu-kardesim-002.jpg

YAŞANANLARI ANLATTI

Avukat Abdülkadir İnci’nin Konya Şehir Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Olay günü yaşananları tüm detaylarıyla anlatan İnci, tutuklanan zanlılardan Kadir Ö'nün icra dosyasının kendisinde olduğunu, icra takibi gerçekleşince de Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı adresinden haciz işlemi yaptıklarını söyledi.

“HACİZLE İLGİLİ DURUMU İZAH ETTİM”

Olayın ardından Kadir Ö'nün kendisini arayarak konuşmak istediğini ifade eden avukat İnci, "Kendisiyle adliye civarında görüşmeye gittim. Hacizle ilgili durumu izah ettim. Kendisine 'Bu adresteki eşyalar senin sayılır, bu işi çözmeye çalışalım.' dedim." şeklinde konuştu.

abdulkadir-inci.jpg

“BİZ DE SENİNLE GELELİM” DİYEREK ARABASINA BİNMİŞLER

İnci, konuşmanın ardından adliyeye gitmek üzere yanlarından ayrılacağı sırada Kadir Ö. ile İsmail E'nin "Biz de seninle gelelim." diyerek arabaya bindiklerini anlattı.

ARKA KOLTUKTA OTURAN ZANLI VURMUŞ

Ardından otomobille adliyeye doğru yola çıktıklarını belirten avukat İnci, şunları kaydetti:

"Aracımla seyir halindeyken 'Dönme, direk git, dönersen vururum.' diyerek silahla tehdit ettiler. Adliyeye girmemem için aracın direksiyonunu tutarak istedikleri yere sürmemi istediler. Daha öncesinde kesinlikle tehdit veya başka bir durum olmadı. Oturup sakince konuştuk. Böyle bir şeyin olabileceğini sezebileceğim hiçbir durumla karşılaşmadım. Masadan kalkarken bile 'Bir çay daha içmez misin?' diye sordular. Zaten adliyenin bahçesine gireceğimde arka koltukta oturan zanlı bacağıma ateş etti."

2021/10/07/konya-adliyesi-onunde-avukata-silahli-saldiri-aracinda-vuruldu-003.jpeg

Hastanedeki tedavisi devam eden avukat Abdülkadir İnci’nin yaklaşık 3 ay ayağının üzerine basamayacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.