Konya’daki elektrik kesintisinde son gün! I TAM LİSTE

İran’ın Türkiye’ye 10 gün süreyle doğalgaz akışı sağlamayacağı açıklamasının ardından Konya’daki sanayilerde uygulanan elektrik kesintileri yarın sona eriyor. İşte, 29 Ocak 2022 Cumartesi günü Konya’da MEDAŞ’ın elektrik vermeyeceği yerlerin tam listesi.

Konya’daki elektrik kesintisinde son gün! I TAM LİSTE

İran’ın ‘tekniz arıza’ gerekçesiyle Türkiye’ye gaz akışını 10 gün süreyle kesmesi nedeniyle Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yüzde 40 doğal gaz kısıtlaması ve planlı elektrik kesintileri uygulanıyor.

İlaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri sektörlerinin kısıtlamalardan muaf tutulurken, Türkiye genelindeki kesintileri OSB’ler kendi yol haritasına göre planlıyor.

Konya'daki kesintiler yarın sona eriyor. 

Her şehirde üreticinin talebi doğrultusunda tarihleri farklılık gösteren kesintilere karşın, sanayiciler kaybın, hafta sonları çalışılarak kısa sürede telafi edilebileceğini dile getiriyor.

“BORÇ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İran'dan doğal gaz akışının kesilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Bizim İran’a falan bir borcumuz kesinlikle söz konusu değil. Tam aksine bu iddialar yalandır ve Cumhurbaşkanı İbrahim Bey ile yaptığım görüşmede de kendilerine söyledim. Onlar bir arızadan ötürü bu işi 10 gün 15 gün erteleme durumumuz olacak dediler. Biz kendilerine daha önceden bu işin Haziran’a kadar ertelemek suretiyle, eğer bu gaz akışı devam ederse biz de bu sert geçen kışı daha rahat şartlarda atlatırız dedik. Tabi şuan İran’da da kış şartları çok sert, onlar da bundan dolayı bir sıkıntıları olduğunu bana ifade etti. Bütün bunlar ile beraber, ‘en kötü şartlarda bir 10 gün burada eğer esneme yaparsak bu süreci atlatırız’ dedi Sayın Cumhurbaşkanı.

Bu arada da tabii Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızdan bir ekibi gönderdik. Ayrıca BOTAŞ’tan bir ekip orada. Onlar da görüşmelerini yapıyor, öyle zannediyorum ki, fevkalade bir durum olmadan 10 gün bilemediniz 15 gün içerisinde tekrar bu doğalgaz akışı devam edecek.

Tabi ki tedbirlerimiz var. Biliyorsunuz Tuz Gölü’nün altında bir depolama çalışmamız, bunun yanında gemilerimiz ile gelen doğalgazlarımız var. Bunlarla beraber gaz akışının sağlanması da gerçekleşecek ve kış ortasında vatandaşımızı birinci derecede korumak durumundayız.”

KONYA’DA DOĞAL GAZ SORUNU NEDENİYLE ELEKTRİK KESİNTİSİ UYGULANACAK YERLER (29 OCAK 2022 CUMARTESİ)

Peki, yarın (29 Ocak 2022 Cumartesi) Konya’da MEDAŞ’ın elektrik vermeyeceği bölgeler nereler?

İşte, isim isim doğalgaz sorunu nedeniyle Konya’da yarın son kez uygulanması beklenen elektrik kesintisinin yapılacağı sanayi sitelerinin tam listesi:

 

konyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-001.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-002.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-003.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-004.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-005.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-006.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-007.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-008.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-009.jpgkonyada-yarin-elektrik-kesintisi-uygulanacak-yerlerin-listesi-29-ocak-010.jpg

 

KONYA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ UYGULANACAK SANAYİ SİTESİ VE FİRMA ARAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.