Konya’da yeni hafta karla geliyor: Merkeze de yağacak!

Konya ve bölgesinin 5 günlük hava durumu tahmini yenilendi. Buna göre; yeni haftada Konya merkez dahil tüm ilçelerde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığında da sert bir düşüş olacak, eksi 11 dereceler görülecek.

Konya’da yeni hafta karla geliyor: Merkeze de yağacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahminini güncelledi. Son veriler, kuraklık tehlikesi nedeniyle endişesi artan vatandaşları, özellikle de çiftçileri sevindirdi. 

Tahminlere göre; Konya’da bir kaç gündür lokal şekilde devam eden yağmur ve kar yağışı, yeni haftada da devam edecek. 

KONYA MERKEZE KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 

Meteorolojinin tahminlerine göre; Konya kent merkezi de dahil tüm ilçelerde yarın (30 Ocak 2023 Pazartesi) hafif kar yağışı görülecek. Salı ve Şubat ayının ilk günü etkisini artıracak olan kar, Perşembe günü ara verecek, 3 Şubat Cuma günü yeniden başlayacak. 

konyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak.jpg

DONDURUCU SOĞUK

Şubat ayı itibarıyla hava sıcaklıklarında da sert düşüş bekleniyor. Öyle ki bazı ilçelerde sıfırın altında 11 derece görülecek.

Meteorolojinin 5 günlük Konya hava durumu tahmini şöyle:

konyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak.pngkonyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak-001.pngkonyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak-002.pngkonyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak-003.pngkonyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak-004.png

"5 SANTİM KAR ÖRTÜSÜ"

Hava tahmincisi Kuttusi Demir ise tahminlerinde şu ifadeler yer verdi:

"Yarın akşam ile Salı günü sabah arası Konya il genelinde hafif ve orta kuvvete yakın kar yağışı geçişi bekleniyor. Yağışların yarın akşam ve gece saatlerinde Kuzey Batı kesimlerde, Yarın gece ve Salı sabahı ise Güney Doğu kesimlerde daha kuvvetli olması bekleniyor. Konya şehir merkezi ile Altınekin arası bir ihtimal boşlukta kalma riski mevcuttur. Yağış Alçak Basınca bağlı olduğu için son dakikaya kadar değişimler olabilir. Temennimiz Merkezin ve Altınekin ilçemizin de boşlukta kalmamasıdır. Konuma göre 3-5 cm arası örtü oluşturacak yerler mevcuttur. Özellikle tarım alanları için sevindirici bir geçiş olacak."

konyada-yeni-hafta-karla-geliyor-merkeze-de-yagacak-001.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.