Konya’daki Bedriye Kılıç cinayeti davasında flaş gelişme

Konya’da geçtiğimiz yıl Müge Anlı’da kayıp olarak aranan Bedriye Kılıç’ın eşi tarafından öldürüldüğü belirlenmişti. Tutuklu sanık Tayfur Kılıç hakkındaki karar bugün açıklandı.

Konya’daki Bedriye Kılıç cinayeti davasında flaş gelişme

Bir dönem Türkiye'nin konuştuğu ve Müge Anlı'da da gündeme gelen Bedriye Kılıç cinayeti davasında karar açıklandı.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tayfur K.’ye ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Anne Ayten K. ve Baba Adem K. ise beraat etti.

KARAR DURUŞMASI

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09:45’de görülen davaya taraf avukatlarının yanı sıra Bedriye Kılıç’ın ailesi ile Tayfur K’nin ailesi katıldı. Duruşmada Bedriye Kılıç’ın annesi Sona Er mahkeme salonunda fenalaşmasının ardından çağırılan 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

konyadaki-bedriye-kilic-cinayeti-davasinda-flas-gelisme.jpg

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kiraz bahçelerinde işçi olarak çalışan, 7 Temmuz'da kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Bedriye Kılıç’ın mahkemesi Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. duruşmada karar çıktı. Kararda mahkeme heyeti indirim vermezken Tayfur K. ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti kadına karşı kasten öldürme yardım suçundan yargılanan Tayfur K’nin annesi Ayten K. ve babası Adem K., üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair cezalandırılmalarını gerektirir derecede delil olmadığından dolayı beraatlarına karar verdi.

Mahkemede Tayfur K. savunmasında, "Ben eşimin ölüp ölmediğini bilmiyorum. Kapıyı kapattıktan sonra ne oldu bilmiyorum. Kiraz bahçesindeki işçilerden uzaklaşarak telefon görüşmesi yaptım. Sebebi ise eşimin aranmasıyla ilgili olarak kayınbiraderim ve ailesi ile görüşüyor olmamdır. Görüşme sebebim de bir gün geçtiği için ortaya çıkması durumunda konunun başkaları tarafından duyulmasını istemedim. Benim tek hatam eve geldikten sonra kapıyı kapatıp eşimi bırakmak ve polislere baskı altında ifade vermektir. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

2023/10/28/muge-anlida-aranan-bedriye-kilic-hakkinda-flas-gelisme.jpg

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından duruşmaya 5. dakika ara verdi. Aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Tayfur K’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme cezada indirim uygulamadı.

Bedriye Kılıç’ın annesi Sona Er ve babası Oktay Er mahkeme çıkında basın mensuplarına, “Verilen ceza bir nebze de olsa içimizi rahatlattı. Tek istediğimiz kızımızın cenazenin bulunması ve bir mezarının olması ve gidip mezarı başında dua etmektir.” dedi.

2023/10/28/konyada-katil-kocanin-gosterdigi-yerde-bedriye-kilicin-cesedi-araniyor.jpg

NE OLMUŞTU?

7 Temmuz 2023’te Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Tayfur K., kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan 3 çocuk annesi eşi Bedriye K.'nin eve gelmediğini belirterek kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bedriye K.'nin kocası Tayfur K., katıldığı televizyon programında şüpheli konuşmaları sonrası Akşehir’e döndüğü otobüste otogar girişinde Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı.

Göz altına alınan şüpheli Tayfur K. Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanmak üzere Konya’ya götürülmüştü. Şüpheli Tayfur K., eşini yaşadığı tartışma sonrası boğarak öldürdüğünü daha sonra cesedi uçurumdan attığını itiraf etmişti.

2023/09/19/muge-anlida-yeni-konya-olayi-bedriye-kilic.jpg

Daha sonra polis eşliğinde Konya’dan Akşehir’e getirilen Tayfur K. karısını öldürdükten sonra attığını belirttiği uçurumda yer göstermesi yaparak, savcıya olay anını anlatmıştı. Akşehir Antalya yolu Cankurtaran Mahallesi yakınlarındaki uçurumda 40 komando, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri ve Antalya’dan Herkül ve Obert isimli iki kadavra arama köpekleri ile dağlık bölgede Bedriye K.’nin cesedini arama çalışması yapmıştı.

Tayfur K. yer göstermenin tamamlanmasının ardından ekipler tarafından Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Polisteki işlemlerin ardından Akşehir Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Akşehir Cezaevine gönderilmişti.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.