Konya’daki soğuk çay cinayetinde sanık ilk kez hakim karşısında

Konya’daki bir dinlenme yerinde soğuk çay yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada müşterisi Emel Göçer’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Hem sanık hem de görgü tanıkları o anları anlattı.

Konya’daki soğuk çay cinayetinde sanık ilk kez hakim karşısında

Geçtiğimiz Ağustos ayında Konya - Seydişehir yolu üzerinde bulunan bir dinlenme yerinde meydana gelen olayda, 5 arkadaşı ile birlikte Ankara'dan yola çıkıp tatil için Antalya istikametine giden Emel Göçer, mola verdikleri çay bahçesinde çıkan 'soğuk çay' tartışmasında işletmeci Muhammet İlhan tarafından vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan İlhan 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

“ANNEMDEN RÜŞVET İSTEMİŞLER”

Sanık Muhammet İlhan’ın Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten öldürme' suçundan yargılanmasına başlandı.

İlhan, daha önce menenjit geçirdiği için yüzde 60 oranında raporu olduğunu söyledi. İlhan, "Yaklaşık 20 yıldır annem, babam ve kardeşim ile birlikte orayı işletiyoruz. Ben bunların ne olduklarını kim olduklarını bilmiyorum. Bunlara baktım ve hiç iyi görmedim. O nedenle buradan gidin dedim. Ancak bunlar olayı büyüttüler. Düzeni bozmak istediler. Rüşvet filan istediler. Bunlardan şüphelendim. Güzellikle gidin dedim ama gitmediler. Anneme tekme atmışlar. Annemin bacağı mosmordu. Benden çay istediler. Ben de güzelce çaylarını getirdim. Orada çay içerken üç tane gözleme istediler. Sonra servisi iptal ettiler. Bundan sonra da çay soğuk dediler. Küfürlü kelimeler konuştular. Bana tokat attılar. Silah babama aitti. Babam dolaba koymuş. Olayın şokuyla daha sonra ne oldu bilmiyorum." dedi.

2021/08/14/konyada-is-yeri-sahibinin-vurdugu-kadin-musteri-oldu-cinayetin-sebebi-soguk-cay-004.jpg

“EMEL'İ KOLUNDAN TUTUP İÇERİ GÖTÜRMEK İSTEDİ”

Olayın tanığı olan Nurcan Atik ise şunları anlattı:

"Emel çay soğuk deyince kolundan tutup zorla içeri getirmek istedi. Kolumu bırak deyince Emel'e tokat attı. Emel de tokadın etkisiyle semavere çarptı ve semaver devrildi. Araca binmek üzereyken 'bekle geliyorum' diyerek içeri koştu. Elinde silahla geri geldi ve hepimize sizi öldüreceğim diye bağırdı. Biz araca binecekken peşimizden gelip tehditlerini sürdürdü. Emel, sürücü kapısının yanında tamam gidiyoruz demesine rağmen silahı kafasına dayayıp Emel'e ateş etti. Daha sonra annesi geldi ve Emel'i de kastederek bunu da alın buradan gidin diye bağırdı. Zerda ve bana da silah doğrulttu. Seni de öldüreceğim dedi. 112'yi aramak istedik ama izin vermedi" diye konuştu.

2021/08/14/konyada-is-yeri-sahibinin-vurdugu-kadin-musteri-oldu-cinayetin-sebebi-soguk-cay-005.jpg

“HALAM ÖLÜYOR DİYE YALVARDIM AMA 112'Yİ ARAMAMA İZİN VERMEDİ”

Halası öldürülen tanık Zerda Göçer ise, "Silahla sizi öldüreceğim gidin buradan dedi. Ben, halam ve Nurcan Atik dışarıdaydık. Elinde silahla geldi ve direkt halamın kafasına sıktı. Halam ayağımın yanına düştü. Korkmuştuk. Bu olaylar oluncaya kadar biz annesini görmedik. Sanık bu konuda yalan söylüyor. Kaçışırken telefon ve cüzdan masanın üzerinde kaldı. Ne olur halam ölüyor, telefonu alıp 112'yi arayayım dedim ama izin vermedi. Silahı bana doğrulttu ve seni de öldürürüm dedi" ifadelerini kullandı.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.