Konya'daki Türkiye'nin en büyük çocuk festivaline rekor katılım!

Konya'nın kadim Şivlilik geleneğini bu yıl festivale çeviren Selçuklu Belediyesi, muhteşem bir organizasyonla Türkiye'nin en büyük çocuk festivalinin altına imza attı. Rekor ilginin olduğu festivale katılımcı sayısını Başkan Pekyatırmacı açıkladı.

Konya'daki Türkiye'nin en büyük çocuk festivaline rekor katılım!

Konya'da Şivlilik coşkusu bu yıl 5 gün sürdü.

Mukaddes Üç Aylar öncesinde günler süren bir hazırlık yapan Selçuklu Belediyesi, Şivlilik etkinliklerini Türkiye'nin en büyük çocuk festivaline dönüştürdü. 

Çarşamba günü başlayan etkinlikler boyunca Şivlilik geleneğini tüm Türkiye’ye tanıtmak için müzikallerden animasyonlara, konferanslardan tiyatro ve dans gösterilerine kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. 

Sanat Atölyelerinde taş boyama, kağıt katlama, resim, ebru, padomim, ahşap, seramik, masal ve çini etkinlikleri sunuldu. Selçuklu Kuruluş Hikayesi'nin anlatıldığı Şivlilik organizasyonunda 'Senin Sahnen' adlı bölümde çocuklar hünerlerini sergiledi. Hayal Perdesi Gölge Oyunu etkinliklere renk kattı. Ayrıca birbirinden ünlü uzman isim çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. 

konya-selcuklu-sivlilik-festivaline-rekor-katilim-4.jpg

Küçük hafızların Kur'an-ı Kerim ziyafeti, Anadolu Ateşi Kıvılcım Topluluğu gösterisi, 'Küçük Kara Balık' tiyatro oyunu ve Fener Alayı Eğlencesi Selçuklu Çocuk Festivali kapsamında en fazla katılımcının olduğu programlar arasında yer aldı.

konya-selcuklu-sivlilik-festivaline-rekor-katilim-3.jpg

KONYA SELÇUKLU ŞİVLİLİK FESTİVALİNE KAÇ KİŞİ KATILDI?

Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali pazar akşamı geçekleştirilen Neşeli Şarkılar Çocuk Konseri ile sona erdi. Toplam 5 gün süren etkinlikler rekor bir katılımla tamamlandı.

Etkinliklerin son gününde Selçuklu Kongre Merkezine 151 bin 233 kişi geldi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali'ne toplam katılımcı sayısının 535 bin 118 olduğunu açıkladı.

Pekyatırmacı ''Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali’nde 5. günün Z raporu. 151.233 misafirimize teşekkürler. 535.118 hemşehrimizi Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Çocuk Festivali’nde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Seneye görüşürüz Çocuklar..'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.