Konyalı şehidimiz Muhammed Mustafa Koca’nın ailesi Haber Dairesi’ne konuştu

Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Konyalı Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın ailesi Haber Dairesi’ne konuştu. Şehit Koca’nın ağabeyi Ali Koca, “Kardeşim hainlere geçit vermemek için canına ortaya koydu. Seneye düğün yapmayı planlıyordu” dedi.

Konyalı şehidimiz Muhammed Mustafa Koca’nın ailesi Haber Dairesi’ne konuştu

Konyalı Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca, 7 Temmuz 2022 günü, Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe - Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit düşmüştü.

Şehidimizin cenazesi, Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından ikindi vakti, İl Müftüsü Ali Öge'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından İçeri Çumra Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilmişti.

Şehidin babası Bayram ve annesi Yasemin Koca'yı yakınları teselli etti.

Nişanlı olduğu öğrenilen şehidin bordo bere takan ağabeyi Ali Koca, yanındakilerin desteğiyle ayakta durmaya çalıştı.

konyali-sehidimiz-muhammed-mustafa-kocanin-ailesi-haber-dairesine-konustu-003.jpg

AİLESİ ŞEHİT MUHAMMED MUSTAFA KOCA’YI ANLATTI

Haber Dairesi’ne konuşan şehidin ağabeyi Ali Koca, kardeşi Muhammed Mustafa Koca’nın asker olmak için çok çabaladığını söyledi.

Ağabey Koca, “Kardeşim çok hareketli bir çocuktu. Askerdeyken uzmanlığa başvuru yaptı. İlk başvurusunda vücudunda olan çukur nedeniyle elendi. Sonra buraya gelip çalıştı. Tekrar sınavlara girdi ve 2018 yılında uzman çavuş olarak göreve başladı. 1 yıl boyunca piyade komandoydu. 2019 yılında özel kuvvetlere başvuru yaptı, başarılı bir şekilde kazandı. İlk görev yeri Suriye oldu. Daha sonra Şırnak’ta, Libya’da Irak’ta da görev yaptı. Ardından Hakkari’ye geçti. Irak’a görev çıkınca tekrar oraya gitti ve şehit düştü” dedi.

konyali-sehidimiz-muhammed-mustafa-kocanin-ailesi-haber-dairesine-konustu-001.jpg

ARABAYI 1 AY ÖNCE ALMIŞ

Şehit Muhammet Mustafa Koca’nın yeni bir araba aldığını Ali Koca, “Şehit olmadan bir gün görüştüm. 1 ay önce yeni bir araba almıştı. Ağabey lastiklerini değiştir, bakımlarını yaptır gelince bineceğim demişti ama binmek nasip olmadı. Bayramda gelmek istiyordu ama görevden dolayı gelemedi. Çok hevesleri vardı, en büyük hevesine kavuştu. Çok şükür rabbim ona şehitlik nasip etti. Rabbim inşallah bizlere de bu şehitliği nasip eder” diye konuştu.

konyali-sehidimiz-muhammed-mustafa-kocanin-ailesi-haber-dairesine-konustu-002.jpg

“DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU”

Gurur ve hüznü bir arada yaşayan baba Bayram Koca da “Yardım etmeyi çok severdi. Neşeliydi ve insanları güldürmeyi çok severdi. Nişanlısı vardı, üniversiteden mezun olacaktı, seneye düğününü yapacaktık. En son şehit olmadan önceki Pazar günü görüşmüştüm. Evin dışına kapı yapacaktık. ‘Baba ben gelince o kapıyı yapacağım’ diyordu, ama olmadı.” dedi.

konyali-sehidimiz-muhammed-mustafa-kocanin-ailesi-haber-dairesine-konustu-004.jpg

konyali-sehidimiz-muhammed-mustafa-kocanin-ailesi-haber-dairesine-konustu-005.jpg

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.