Konyalı Vali, Fahrettin Koca’nın en yakınına alındı (Hüseyin Kürşat Kırbıyık kimdir?)

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ndeki bakanların yardımcılıklarına atananlar arasında 4 Konyalı isim yer aldı. Onlardan biri de Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık oldu. Peki Hüseyin Kürşat Kırbıyık kimdir? İşte ayrıntılar.

Konyalı Vali, Fahrettin Koca’nın en yakınına alındı (Hüseyin Kürşat Kırbıyık kimdir?)

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameyle yeni bakan yardımcıları belli oldu.

Konyalı isimler; Faruk Özçelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı, Refik Tuzcuoğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı, Oruç Baba İnan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı, Hüseyin Kürşat Kırbıyık da Sağlık Bakan Yardımcılığına atandı.

KONYALI BAKANA KONYALI YARDIMCI

Listede yer alan Konyalı isimlerden Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte görev yapacak.

konyali-vali-fahrettin-kocanin-en-yakinina-alindi-huseyin-kursat-kirbiyik-kimdir.jpg

HÜSEYİN KÜRŞAT KIRBIYIK KİMDİR?

İşte Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın özgeçmişi:

1978 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesinde doğan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilk, orta ve lise eğitimini Seydişehir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Kırbıyık, Rize'nin Güneysu ve Karaman'ın Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.

Londra'da 6 ay eğitim alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı.

Hüseyin Kürşat Kırbıyık 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürü olarak atandı. 12 Mayıs 2022 tarih ve 31833 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valisi olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, son olarak 22 Haziran 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.