Konya’nın 15 ilçesine yaz yağmuru uyarısı

Konya’nın hava durumu tahmin raporu güncellendi. Son bilgilere göre Konya’nın 15 ilçesinde yarın yağmur yağışı bekleniyor. İşte gök gürültülü sağanak yağış altında kalacak o ilçeler ve sıcaklık değerleri. (Konya Hava Durumu 2022)

Konya’nın 15 ilçesine yaz yağmuru uyarısı

Meteoroloji, bugünlerde yurdun büyük bölümü için uyarı üstüne uyarı yayınlıyor.

ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Son uyarı, yarın Marmara ve Batı Karadeniz için yapıldı.

Açıklamada, “Sabah ilk saatlerden itibaren Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’in batısında görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Yalova ve Bartın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

KONYA’NIN 15 İLÇESİNDE YAĞIŞ VAR

İç Anadolu Bölgesi için bir meteorolojik uyarı söz konusu değil. Ancak güncellenen Konya Hava Durumu tahminlerine göre, Konya’nın 15 ilçesinde yarın (11 Ağustos 2022) yağmur yağışı görülecek. Konya’nın üç merkez ilçesi; Meram, Selçuklu ve Karatay’da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarında da önemli bir değişiklik olmayacak.

Gök gürültülü sağanak yağış altında kalacak ilçeler şunlar:

Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Seydişehir, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak.

Konya ve ilçelerine dair 5 günlük hava durumu tahmin raporu şöyle:

konyanin-15-ilcesine-yagmur-uyarisi.jpgkonyanin-15-ilcesine-yagmur-uyarisi-001.jpgkonyanin-15-ilcesine-yagmur-uyarisi-002.jpgkonyanin-15-ilcesine-yagmur-uyarisi-003.jpgkonyanin-15-ilcesine-yagmur-uyarisi-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.