Meram Turgut Reis Evleri’ne kaç kişi başvurdu? Kura ne zaman çekilecek?

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Turgut Reis Evleri Konut Kooperatifine başvurular sona erdi. Ön başvuru yapanların sayısının 32 bin 244 kişi olduğu öğrenildi. Hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin, önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor.

Meram Turgut Reis Evleri’ne kaç kişi başvurdu? Kura ne zaman çekilecek?

Meram Turgut Reis Evleri Konut Kooperatifi için online olarak yapılan ön başvuru süreci sona erdi, şimdi kura çekilişinin ne zaman yapılacağı ve kura sonuçların ne zaman açılacağı merak edilmeye başlandı.  

REKOR BAŞVURU YAPILDI

Konya’nın Meram İlçesinde, Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Turgut Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi için 30 Eylül’de başlayan ön başvuru süreci 8 Ekim Cuma günü sona erdi ve rekor düzeyde talep oldu.

30 BİNİ GEÇTİ

Meram’ın en merkezi konumları arasında yer alan Aymanas Mahallesi’nde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı 32 bin 244 kişi oldu.

2021/10/07/meram-turgut-reis-evlerine-20-bin-basvuru-yarin-sona-eriyor-i-tikla-basvur-001.jpg

“BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Turgut Reis Evleri’ne ön kayıt sürecine yoğun bir talep olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, vatandaşların gösterdiği bu ilgi ve güven duygusunun kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Kooperatif sayesinde vatandaşların uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olabilmesinin önünün açıldığını ifade eden Başkan Kavuş, “Şehrimizde yaşayan tüm hemşehrilerimizin Turgutreis Evleri’ne yoğun bir ilgisi var. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu ilgi ve güven duygusu bizim için çok değerli. Belediyemiz öncülüğünde daha önce kurulan kooperatifleri sürekli takip ettik. Geçen yılın sonu itibariyle bu kooperatiflerde anahtarların teslimlerine de başladık ve toplam 444 daire - 50 dükkanı hak sahiplerine teslim ettik. Şimdi de ön kayıtların ardından kuraların da çekilmesiyle birlikte 591 dairelik Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin inşaatı da başlamış olacak.” dedi.

2021/09/29/turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-1.jpg

MERAM TURGUT REİS EVLERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Meram’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinden biri olacak ve 36 bin 500 metrekarelik bir arsa alanı üzerine yapılacak Turgutreis Evleri Konut Kooperatifi projesi için kura çekilişinin önümüzdeki hafta içinde yapılması planlanıyor. 32 bin 244 kişi arasından, asıl hak sahipleri Noter tarafından yapılacak çekilişle belirlenecek.

2021/09/29/turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-3.jpg

MERAM TURGUT REİS EVLERİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (SORGULAMA EKRANI)

Kooperatife kesin kayıt yaptıracak olanların belirleneceği kura çekilişinin yapılacağı kesin tarih ve kura sonuçlarına ilişkin sorgulama ekranıyla ilgili bilgilendirme, online başvuruların da alındığı aşağıdaki adresten yapılacak.

MERAM TURGUT REİS EVLERİ KURA SONUÇLARI

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum