Meteorolojinin Konya tahmini tuttu! Fırtına etkili oluyor

Meteoroloji, Konya ve bölgesi için şiddetli fırtına tahmininde bulunmuştu. Tahminler tuttu, bugün öğle saatleri itibariyle şehrin büyük bölümünde şiddetli rüzgar etkisini gösteriyor. Bazı yollarda oluşan kum fırtınası nedeniyle sürücüler uyarılıyor.

Meteorolojinin Konya tahmini tuttu! Fırtına etkili oluyor

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü dün Konya ve bölgesi için fırtına uyarısında bulunmuştu.

Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) Cuma günü güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” denilmişti.

Saatteki hızı 50 ila 70 kilometre arasında olması beklenen fırtına, öğle saatleri itibariyle başladı. Konya’nın büyük bölümünde fırtına etsini gösteriyor.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Şiddetli rüzgar, bazı kara yollarında kum fırtınasına neden oluyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, “Konya - Aksaray yolunda oluşan şiddetli rüzgar nedeniyle yer yer kum fırtınası meydana geldiğinden sürücülerin dikkatli ve duyarlı şekilde seyir etmeleri önemle duyurulur.” denil ve son görüntü paylaşıldı.

 

 

meteorolojinin-konya-tahmini-tuttu-firtina-etkili-oluyor.jpeg

meteorolojinin-konya-tahmini-tuttu-firtina-etkili-oluyor-001.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.